Cosulete cu branza dulce, afine si vanilie

De catre   iulie 6, 2015

Sambata dimineata ca de obicei fiind trezita devreme, am mers la piata din zona in care stau, unde desi este mereu extrem de aglomerat imi place sa ma pierd printre mese si oameni fel de fel veniti si ei ca si mine sa se bucure de fructele si legumele proaspete de pe tarabe.

Am gasit afine de padure si de cultura, zmeura, cateva urme de cirese, visine, rosii de gradina si multe alte bunatati.

Eu am ales afinele de padure cu care mi-am si imaginat pe loc un desert de vara racoros si bun, asa ca dupa aproape o ora petrecuta printre tarabe, am plecat multumita spre casa cu sacosa plina de vitamine.

Pentru ca aveam aluat foietaj in congelator si abia luasem 1 kg branza de vaci, mi-a venit ideea sa fac un desert usor, care sa nu ma tina mult in bucatarie dar care sa fie gustos si racoros in acelasi timp asa ca am facut aceste cosulete de foietaj cu branza dulce si afine.

Am folosit:

3 x 450 gr aluat foietaj (eu intotdeauna il cumpar, dar voi daca aveti timp il puteti face in casa)

1 kg branza de vaci proaspata

1 pahar (aprox 300 gr) afine de padure

6 linguri de zahar (aprox 120-150 gr, depinde cat de dulce va place)

1 lamaie (coaja si zeama)

1 pastaie de vanilie

5 oua

Am scos din timp aluatul foietaj si l-am lasat sa se dezghete in frigider, afinele le-am curatat de frunzulite, codite si alte impuritati, le-am spalat bine in cateva ape si le-am lasat intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa.

Intr-un castron am pus branza de vaci, cele 5 oua intregi,  zaharul, semintele de la pastaia de vanilie, coaja si zeama de la o lamaie si am amestecat bine cu un tel pana cand zaharul s-a topit.

Am luat fiecare foaie de aluat rand pe rand, am intins-o putin cu sucitorul si apoi am taiat-o in 12 dreptunghiuri / patrate, cum va iese 🙂 mie mi-au iesit mai mult dreptunghiuri decat patrate dar asta nu conteaza.

Am luat apoi fiecare bucata de aluat si am aranjat-o in formele tavii de briose formand ca un cosulet. Odata terminata treaba cu cosuletele, am luat afinele scurse bine de apa si le-am adaugat peste amestecul de branza dulce si oua, am amestecat usor pentru a nu le zdrobi si mai apoi am umplut formele de aluat cu aproximativ 2 linguri de amestec de branza si afine si le-am dat la cuptor aproximativ 30 minute (depinde aici de fiecare cuptor), pana cand branzica s-a umflat putin si aluatul s-a rumenit pe margini.

Astfel cu un minim de efort am obtinut 36 cosulete delicioase cu branza dulce si afine, care pot fi pastrate la frigider si 2-3 zile fara a li se altera gustul sau savoarea din prima zi.

E adevarat ca dupa cateva ore aluatul foietaj nu mai este crocant ca atunci cand il scoatem din cuptor, dar partea buna este ca, pe masura ce stau aceste cosulete devin mai aromate si mai…tentante 🙂

Voi cealte retete rapide mai pregatiti cu aluat foietaj?

Pofta mare!

4 Comentarii despre “Cosulete cu branza dulce, afine si vanilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.