Rulada cu ricotta si visine

De catre   octombrie 12, 2013

Cred ca asta este a doua rulada pe care o fac, nu stiu de ce nu fac mai des pentru ca e un desert bun si pufos, dar dupa experienta de azi cred ca voi mai incerca si alte variante pentru ca mi-a placut cum a iesit aceasta Rulada cu ricotta si visine si am lucrat cu ea fara probleme.

Reteta de blat o am de la o fata draguta si recunosc ca imi place mai mult reteta ei decat ce aveam eu…e mai pufos 🙂 Multumesc Kamy Kamelya!!!

Am folosit pentru blat:

5 oua

5 linguri de zahar

5 linguri faina

un praf de sare

esenta de vanilie

Pentru crema:

200 gr branza ricotta

200 ml frisca

visine din visinata

Blatul: Albusurile le-am separat de galbenusuri, le-am batut spuma tare cu un praf de sare, galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul pana cand si-au dublat volumul, apoi am adaugat peste galbenusuri si faina si esenta, am amestecat bine.

La sfarsit cand totul era perfect omogenizat am adaugat si spuma de albusuri si am amestecat usor pentru a nu strica spuma.

Am pus aproape tot aluatul intr-o tava cu hartie de copt, dar am mai pastrat cam 2 linguri de aluat peste care am pus cacao, apoi am facut diverse desene (ce va vine pe moment) cu partea ciocolatoasa peste aluatul galben si l-am dat la copt.

Pentru ca tava mea era  destul de intinsa, aluatul meu s-a copt foarte repede, cam 12-15 minute, insa e bine sa incercati cu scobitoarea inainte de a scoate blatul din cuptor.

Dupa ce aluatul s-a copt, l-am rasturnat pe un prosop de bucatarie umezit si foarte bine stors, am rulat rulada si am lasat-o sa se raceasca la temperatura camerei.

Crema: Am batut frisca, am adaugat apoi peste ea si branza ricotta, am amestecat bine in cazul meu nu a mai fost nevoie de zahar suplimentar pentru ca frisca era dulce, dar gustati si daca considerati ca nu e destul de dulce se poate adauga.

Visinele din visinata le-am curatat de samburi, apoi le-am tinut putin in apa rece sa mai iasa aroma de alcool din ele 🙂 si apoi le-am scurs bine si le-am taiat marunt pentru a le putea incorpora usor in crema.

Dupa ce blatul s-a racit, l-am desfacut pe masa, am adaugat crema pe care am intins-o bine pe tot blatul, apoi l-am rulat la loc si am dat 1-2 ore la frigider.

O minunatie de desert rapid si gustos!

Pofta mare!

6 Comentarii despre “Rulada cu ricotta si visine

  1. Pingback: Cupola de rulada cu inghetata - papabundetot

  2. Pingback: Cupola de rulada cu inghetata | Papabundetot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.