Desert Tiramisu cu visine si migdale prajite

De catre   octombrie 25, 2014

Stiu ca multa lume adora tiramisu clasic….dar… eu nu ma dau in vant dupa el, asa ca astazi am incercat sa fac ceva mai aproape de gusturile mele Desert Tiramisu cu visine si migdale prajite.

Varianta mea finala, a iesit mult mai buna decat speram initial, asa ca voi repeta experimentele si cu alte arome.

Am folosit:

400 gr piscoturi

4 galbenusuri

4 linguri zahar

500 gr mascarpone

200 ml frisca lichida

200 gr visine+ 3 linguri zahar

1/2 lingurita cardamon verde macinat

apa de trandafiri

esenta vanilie

fulgi de migdale

1 L cafea

Intotdeauna cand fac tiramisu, incep prin a face cafeaua pt a-i da si timp sa se raceasca si nici de data asta nu am procedat in alt fel.

Dupa ce cafeaua a fost gata, am dat-o afara sa se raceasca.
Am taiat bucatele visinele, le-am pus intr-o tigaie cu cardamon verde macinat si 3 linguri zahar si le-am lasat la fiert pana cand dulceata obtinuta s-a ingrosat putin. Am dat-o la racit si am pregatit crema.

Am mixat 4 galbenusuri cu zaharul si esenta de vanilie pana cand si-au dublat volumul, apoi le-am pus putin la baie de aburi pana cand crema s-a ingrosat.

Am lasat-o la racit, apoi am amestecat-o cu mascarpone si am mixat-o putin pentru a deveni mai pufoasa.

Am batut bine frisca si am adaugat-o peste crema de mascarpone amestecand usor cu o spatula pentru a nu o strica. Am prajit usor cateva migdale si le-am lasat si pe ele sa se raceasca.

Dupa ce toate au fost pregatite, am montat tiramisu intr-o tava. Am adaugat in cafeaua pregatita pentru a inmuia piscoturile putina esenta de vanilie si apa de trandafiri.

Am luat pe rand piscoturile si le-am inmuiat in cafea, apoi peste primul strat de piscoturi am adaugat crema de mascarpone cu frisca, am pus visinele racite deja, un alt strat de piscoturi inmuiate in cafea, ultimul strat de crema si deasupra in loc de cacao, am pus fulgi de migdale prajite usor.

Am lasat prajitura la frigider pentru cateva ore inainte de a o taia.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.