Rulada diplomat

De catre   ianuarie 26, 2014

Pentru ca nu am facut niciodata, imi doream sa fac si eu o Rulada diplomat. Am tot cautat pe internet insa, cate retete am gasit nu semana una cu cealalta…pana la urma un Chef caruia ii multumesc pe aceasta cale, m-a  ajutat cu o reteta care chiar mi-a amintit de copilarie si astfel rulada mea a fost foarte apreciata!

Trebuie sa spun, ca in stilul meu…am modificat putin reteta insa acest fapt nu a afectat calitatea ruladei si a fost delicioasa!

Am folosit pentru blat:

10 oua

10 linguri zahar

10 linguri faina

3 plicuri zahar vanilat

esenta eucalipt

Pentru crema:

3 oua

200 ml lapte

150 gr zahar

esenta vanilie

700 gr smantana naturala

200 gr frisca lichida

10gr gelatina (foi)

compot de ananas

Mentiunea pe care doresc sa o fac inca de la inceput e ca eu am folosit ingredientele pentru a face 2 rulade, daca nu doriti decat 1 rulada, trebuie sa calculati la jumatate toate ingredientele.

Blatul: Albusurile le-am separat de galbenusuri, le-am batut spuma tare cu un praf de sare, galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul pana cand si-au dublat volumul, apoi am adaugat peste galbenusuri si faina si esenta, am amestecat bine.

La sfarsit cand totul era perfect omogenizat am adaugat si spuma de albusuri si am amestecat usor pentru a nu strica spuma.

Pentru ca tava mea era  destul de intinsa, aluatul meu s-a copt foarte repede, cam 12-15 minute, insa e bine sa incercati cu scobitoarea inainte de a scoate blatul din cuptor.

Dupa ce aluatul s-a copt, l-am rasturnat pe un prosop de bucatarie umezit si foarte bine stors, am rulat rulada si am lasat-o sa se raceasca la temperatura camerei.

Crema: Intr-o craticioara am pus ouale, laptele si zaharul, le-am amestecat bine cu telul si apoi le-am pus la foc foarte mic, amestecand continuu pana cand crema s-a ingrosat putin.

Foile de gelatina le-am inmuiat in zeama de la compot pentru 2-3 minute, apoi le-am scurs bine si le-am adaugat in crema fierbinte (dupa ce am luat crema de pe foc), amestecand foarte bine. Am dat crema la racit.

Smantana si frisca lichida le-am pus intr-un castron si le-am batut bine cu mixerul pana cand frisca s-a intarit.

Am amestecat o parte de frisca cu crema racita, o alta parte am pastrat-o pentru a orna rulada…cam jumatate din cantitate.

Am desfacut aluatul de rulada din prosopul umed, l-am intins usor, am pus cateva linguri de crema, bucati de ananas si am rulat la loc.

Am decorat rulada cu frisca si bucati de ananas.

Pofta mare!

8 Comentarii despre “Rulada diplomat

  1. Diana

    Ai si facut-o ??? este reteta Gelei ? si doar i-am scris daca nu adaugi si ceva exotic in rulada , si chiar ai facut-o :d
    Bv Dana Claudia !
    Duminica frumoasa fara inzapeziri !

    1. danaszocs

      Aura, multumesc! Mai am dar…putina :))
      Totusi am facut 2 si le-am terminat aseara…suntem noi mancaciosi,dar cateodata nu facem fata! :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.