Prajitura cu fructe si bezea

De catre   august 17, 2013

Vroiam sa fac o prajiturica mai…altfel, nefandosita dar si  buna in acelasi timp, ceva ce sa imi aminteasca de copilarie…am stresat pe toata lumea sa imi dea retete dar pana la urma mi-am amintit de prajitura asta care…initial era cu mere si bezea dar cum eu nu am stare si neuronul meu lucreaza mereu atunci cand sunt in bucatarie, am mai adaugat si alte fructe in ea pentru ca cea cu mere deja stiam cum este 🙂

Am folosit pentru blat:

4 galbenusuri

10 linguri ulei

10 linguri lapte

10 linguri zahar

12 linguri faina

1 plic de praf de copt cu sofran

esenta de vanilie

Pentru umplutura:

5 mere

3 piersici

o mana de stafide

zahar dupa gust

scortisoara

Pentru bezea:

4 albusuri

8 linguri de zahar

Galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat (amestecand continuu) uleiul, laptele si la urma de tot faina amestecata cu praful de copt.

Aluatul l-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt si l-am bagat la cuptor 10 minute.

Merele si piersicile le-am decojit si le-am taiat foarte fin (se pot da si pe razatoare daca doriti), stafidele le-am inmuiat putin in apa cu ceva timp inainte, apoi toate fructele impreuna cu zaharul le-am pus pe foc si le-am lasat pana a scazut sucul lasat de ele. La sfarsit am adaugat scortisoara si am lasat apoi umplutura sa se raceasca putin.

Aluatul nu l-am lasat la cuptor decat 10 minute, la-m scos apoi si am pus fructele peste el.
Albusurile le-am batut spuma tare impreuna cu zaharul si am pus si bezeaua peste fructe si am bagat tava din nou la cuptor pana cand bezeaua s-a rumenit frumos.

Imi era dor de o asa prajitura, buna, simpla si cu aroma copilariei.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.