Prajitura cu cocos prajit si crema de mascarpone

De catre   mai 1, 2014

Am pregatiti aceasta reteta de Prajitura cu cocos prajit si crema de mascarpone, cu o zi inainte de ziua mea pentru a o duce colegilor la munca, (si ei au fost draguti cu mine si mi-au facut un cadou frumos) chiar cautam o reteta rapida si buna si am gasit-o pe blogul dulciurifeldefel.ro al unei fete talentate Miha Simiuc.

Eu am adaptat reteta la ce aveam eu prin casa dar m-a ajutat mult ca am avut un punct de plecare.

Am folosit pentru blat:

300 g faina

150 g zahar pudra

50 g cacao

1 praf de copt

200 ml lapte

4 oua

100 ml ulei

esenta de menta

100 gr ciocolata alba

Pentru crema:

200 gr frisca lichida

200 gr mascarpone

Pentru ornat:

100 gr nuca de cocos

Blatul: Am cernut intr-un castron faina, cacao, praful de copt, zaharul pudra, am adaugat apoi ouale si am amestecat usor cu un tel, apoi uleiul, laptele, esenta si am omogenizat toata compozitia cu ajutorul mixerului.

Am pus aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si deasupra am pus ciocolata alba rupta bucatele mici.

Am dat tava la cuptor aproximativ 25 minute (depinde de cuptor) pana cand a trecut testul cu scobitoarea.

Am lasat blatul sa se raceasca complet si apoi am facut crema.

Crema: Am mixat bine frisca apoi am adaugat si mascarpone si am continuat sa mixez.

Daca doriti mai dulce mai adaugati zahar, eu am considerat ca frisca lichida e suficient de dulce si nu am mai pus.

Crema astfel obtinuta am intins-o uniform peste blatul racit si deasupra am presarat nuca de cocos pe care ulterior am prajit-o putin intr-o tigaie pe aragaz, pana cand a devenit aurie.

Pofta mare!

3 Comentarii despre “Prajitura cu cocos prajit si crema de mascarpone

Dă-i un răspuns lui Diana Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.