Dragii mei, astazi fiind ziua mea m-am gandit sa le pregatesc celor dragi un meniu gustos ceva mai aparte ca pentru o zi de sarbatoare si pentru ca e chiar 1 mai muncitoresc, costele merg de minune pe masa de astazi.
reteta asta de Coaste de porc picante, la cuptor unt cu sosuri iuti si dulci dar si daca eram in aer liber, la gratar, cred ca tot asta as fi ales sa mananc.
Am folosit:
6 coaste de porc
1 lingurita tika masala
1 lingurita ghimbir macinat
sos chinezesc de ardei iuti
sos de stridii
Pentru paste:
1 cutie de paste
400 ml smantana de gatit
sare
usturoi
ulei
coriandru verde
Coastele: Am spalat si sters bine costele, apoi le-am pus la marinat in sos de ardei iuti cu sos de stridii, tika masala, ghimbir macinat si le-am lasat aproximativ o ora in acest sos, apoi le-am pus intr-o tava cu sosul in care au stat si o canuta de apa si le-am dat la cuptor la foc foarte mic pentru aproximativ o ora si jumatate, pentru a se gati lent.
Dupa ce s-au patruns, am dat focul putin mai tare pentru a le carameliza si a prinde o crusta frumoasa.
Garnitura: Pastele le-am fiert in apa clocotita cu sare, apoi le-am scurs bine de apa.
Intr-o cratita am pus putin ulei de masline, 2 catei de usturoi tocati marunt, am pus apoi pastele, smantana, am amestecat bine si la urma, dupa ce am stins focul am presarat peste ele coriandru verde.
Am servit costele picante cu paste alaturi de o racoroasa salata de primavara 🙂
Pofta mare!
Faine , faine …
LA MULTI ANI si aici ! 🙂
:)) Multumesc!!!!
Urmeaza tortul…sa fi pe faza!
Daca mai raman azi pe-aici , cu drag astept sa vad tortul , daca nu , si maine e o zi , zise Scarlet 🙂
:)…gata si tortul
iau si o coasta , dar astept tortul 😀
te rog iepuras!