Coaste de porc picante, la cuptor

De catre   mai 1, 2014

Dragii mei, astazi fiind ziua mea m-am gandit sa le pregatesc celor dragi un meniu gustos ceva mai aparte ca pentru o zi de sarbatoare si pentru ca e chiar 1 mai muncitoresc, costele merg de minune pe masa de astazi.

reteta asta de Coaste de porc picante, la cuptor unt cu sosuri iuti si dulci dar si daca eram in aer liber, la gratar, cred ca tot asta as fi ales sa mananc.

Am folosit:

6 coaste de porc

1 lingurita tika masala

1 lingurita ghimbir macinat

sos chinezesc de ardei iuti

sos de stridii

Pentru paste:

1 cutie de paste

400 ml smantana de gatit

sare

usturoi

ulei

coriandru verde

Coastele: Am spalat si sters bine costele, apoi le-am pus la marinat in sos de ardei iuti cu sos de stridii, tika masala, ghimbir macinat si le-am lasat aproximativ o ora in acest sos, apoi le-am pus intr-o tava cu sosul in care au stat si o canuta de apa si le-am dat la cuptor la foc foarte mic pentru aproximativ o ora si jumatate, pentru a se gati lent.

Dupa ce s-au patruns, am dat focul putin mai tare pentru a le carameliza si a prinde o crusta frumoasa.

Garnitura: Pastele le-am fiert in apa clocotita cu sare, apoi le-am scurs bine de apa.

Intr-o cratita am pus putin ulei de masline, 2 catei de usturoi tocati marunt, am pus apoi pastele, smantana, am amestecat bine si la urma, dupa ce am stins focul am presarat peste ele coriandru verde.

Am servit costele picante cu paste alaturi de o racoroasa salata de primavara 🙂

Pofta mare!

6 Comentarii despre “Coaste de porc picante, la cuptor

  1. Diana

    Daca mai raman azi pe-aici , cu drag astept sa vad tortul , daca nu , si maine e o zi , zise Scarlet 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.