In urma cu ceva timp am vazut pe programul PAPRIKA o emisiune cu Jamie Oliver unde el era la o scoala si incerca sa le arate elevilor din ce este facuta inghetata din magazin pe care ei o savurau mereu cu atata placere. Vazand emisiunea (nu o sa descriu aici ingredientele ca nu este locul potrivit dar….erau odioase) m-am gandit ca daca la ei este asa, la noi nici nu as vrea sa ma gandesc cum este si din ce se face de fapt inghetata noastra asa ca mi-am propus sa nu mai cumpar inghetata ci sa fac eu acasa.
Asa ca…ieri m-am pus de dimineata pe treaba si vreau sa va spun ca a fost ceva deloc complicat si acum cu atat mai mult nu mai vad vreun motiv pentru care sa mai cumpar vreodata inghetata.
Am folosit:
200 ml lapte
1 ou
150 gr zahar
3 plicuri zahar vanilat
esenta visine
Laptele, oul si zaharul tos le-am pus la foc mic si am amestecat incontinuu pana au fiert, nu am lasat foarte mult pe foc doar pana s-a ingrosat putin compozitia.
Am dat-o deoparte, am adaugat esenta si zaharul vanilat si am lasat la racit. Dupa ce s-a racit am batut 400 ml frisca si am amestecat-o cu compozitia fiarta si racita si am dat apoi la congelator.
Din ora in ora am scos recipientul in care am pus inghetata si am amestecat pentru a nu se forma ace de gheata, eu am amestecat cam de vreo 3 ori in total si pe seara am mancat o delicioasa inghetata despre care stiam exact ce continea 🙂
Pofta mare!