Curry de porc cu orez salbatic si scortisoara

De catre   februarie 22, 2015

In opinia mea, aroma laptelui de cocos poate schimba radical gustul unui preparat facandu-l intotdeauna extrem de gustos.

Ori de cateori am ocazia, am grija sa am mereu in camara o conserva cu lapte de cocos pe care sa o folosesc atunci cand nu sunt foarte inspirata sau nu am nicio idee geniala de preparat.

Asa a fost si in cazul de fata, scosesem de la congelator carnea asta de porc si nu aveam idee ce sa fac cu ea, dar laptele asta de cocos m-a salvat si mi-a dat ideea unui Curry de porc cu orez salbatic si scortisoara.

Am folosit:

3 cepe

2 catei de usturoi

boia iute afumata

seminte de fenicul

3 boabe de ienibahar

ghimbir macinat

turmenic

scortisoara

seminte de chimen

o conserva lapte de cocos

2 morcovi

sos de soia

1 dovlecel

ulei de floarea soarelui

Pentru garnitura:

o masura orez salbatic

2 masuri apa

sare

1 steluta anason

1/2 baton scortisoara

Am pregatit prima data legumele, am tocat ceapa, usturoiul si morcovul si le-am calit in putin ulei.

Am adaugat apoi condimentele (maruntite in prealabil in mojar) si le-am lasat si pe ele la calit pentru a-si elibera aroma, apoi am pus carnea de porc, in cratita, putina apa si am lasat-o sa fiarba.

Cand carnea era deja patrunsa mai bine de jumatate si apa a scazut, am adaugat laptele de cocos, dovlecelul fara seminte tocat in cubulete potrivite si am lasat sa fiarba din nou, pana cand toate ingredientele au fost gatite bine.

Intr-o craticioara am pus o masura de orez salbatic, 2 masuri apa, putina sare, jumatate de baton de scortisoara si o steluta mica de anason si am acoperit cu un capac, lasand orezul sa fiarba si sa absoarba apa.

La final am lasat 2 minute orezul sa fiarba fara capac pentru a lasa apa sa se evapore, am scos scortisoara si steluta de anason si am servit impreuna cele 2 preparate delicioase.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.