Pentru ca saptamana trecuta am incercat prima data aceasta varianta de chec aperitiv si ne-a placut foarte mult, am revenit cu o noua reteta, Chec aperitiv cu somon si zucchini, pe acelasi principiu insa cu ingrediente usor diferite.
Am folosit:
2 buc zucchini
1 morcov
150 gr somon fume
2 catei de usturoi
curry
ienibahar
chimen macinat
piper sechuan
branza de vaca afumata
4 linguri smantana
7 oua
5 linguri faina
Am tocat zucchini si morcovul cubulete, branza am dat-o pe razatoarea mare, usturoiul l-am tocat marunt, somonul l-am taiat cubulete.
Intr-un castron am spart cele 7 oua si le-am batut bine pana au facut spuma, am adaugat condimentele, smantana, faina si apoi branza rasa si legumele, iar laurma de tot bucatile de somon.
Am incorporat totul bine si apoi am impartit compozitia in 2 tavi de chec.
Le-am dat la cuptor la foc mediu, pana s-au rumenit frumos. Am scos tavile din cuptor si am lasat checul sa se raceasca foarte bine inainte de a-l taia pentru a nu il rupe.
Se poate servi ca si aperitiv si se pot pune ce legume si condimente aveti sau va plac.
Pofta mare!
Place place!!
Multu iepuras!!!!
Craciun fericit, cu bucurii si sanatate, alaturi de cei dragi !
Multumesc din suflet! Craciun fericit!