Briose reconditionate cu zahar brun si nuca

De catre   februarie 14, 2015

Aveam prin frigider cateva briose cu migdale, de cateva zile, pe care nici nu am avut timp sa le mancam, dar parca, nici nu ma induram sa le arunc.

Asa ca reteta Ritei Ilies a venit la fix, am reconditionat briosele si le-am transformat in Briose reconditionate cu zahar brun si nuca.

Daca nu aveti briose, puteti folosi blaturi, biscuiti sau orice alta prajitura fara crema.

Reteta  Ritei o gasiti pe siteul ei.

Am folosit:

550 gr briose cu migdale

50 gr biscuiti

150 gr unt moale (la temperatura camerei)

150 ml lapte fierbinte

150 gr miez de nuca

2 linguri zahar brun

50 gr merisoare uscate

Pentru decor:

seminte de in

susan

dovleac

floarea soarelui

nuca de cocos

Am rupt briosele bucati si le-am pus in robot impreuna cu biscuitii si le-am maruntit bine.

Laptele l-am infierbantat cu cele 2 linguri de zahar si l-am turnat apoi peste briosele maruntite.

Am macinat putin nuca si merisoarele, nu foarte mult, apoi le-am adaugat peste briose.

Am adaugat si untul si am amestecat totul bine cu o furculita pentru a incorpora bine untul in amestec.

Dupa ce toate ingredientele s-au omogenizat bine, am format in palma bilute, pe care le-am dat prin amestecul de seminte, iar o parte prin nuca de cocos si le-am asezat in hartiute de bomboane pentru un plus de efect.

Le-am dat apoi la frigider 1 ora pentru a se intari putin.

Un desert rapid pe care il puteti face in 10 minute daca aveti blaturi, checuri sau alte aluaturi ramase care nu va mai atrag sau s-au uscat si nu mai sunt apetisante si proaspete.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.