Briose cu crema de vanilie si zmeura

De catre   septembrie 2, 2013

Briose fac mereu, deja am spus cat le ador si desi am multe retete, incerc mereu sa fac ceva diferit cu alt look si al gust ca ele sa fie minunate de fiecare data.

Saptamana aceasta chiar nu imi propusesem sa fac briose dar, am cumparat o revista cu retete culinare si acolo erau aceste briose cu crema de vanilie si zmeura si…desi niciodata pana acum nu s-a intamplat ca o reteta executata de mine in tocmai asa cum e ea scrisa  sa fie pe placul meu, am zis sa mai incerc totusi odata cu crema de vanilie :)…data viitoare voi face crema in stilul meu…atat spun.

Eu am recunoscut mereu ca am altfel de gusturi, asta ca sa nu zic ca sunt ciudata cand e vorba de mancare. Cred din ce in ce mai tare ca intr-o alta viata sigur am trait intr-o tara asiatica.

Pentru briose am folosit:

4 oua

10 linguri lapte

2 praf de copt

200 gr zahar tos

3 zahar vanilat

200 ml ulei

400 gr faina alba

sare

Pentru crema de vanilie:

200 gr zahar pudra

200 gr unt la temperatura camerei

1 pastaie de vanilie

3 linguri de lapte

Albusurile le-am separat de galbenusuri si le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Separat am batut bine si galbenusurile cu zaharul pana si-au triplat volumul, apoi am amestecat albusurile cu galbenusurile, am adaugat treptat laptele, uleiul si faina amestecata cu praful de copt.

Aluatul astfel obtinut l-am pus in forme si l-am dat la cuptor cam 30 min (verificati cu scobitoarea). Am asezat prima data in forma cate o lingura de aluat, am pus o zmeura in mijloc si iarasi o lingura de aluat pentru ca briosele sa aiba aceeasi aroma de zmeura si in interior.

Intre timp m-am ocupat de crema care desi este foarte simpla, stiu ca place multora aroma de vanilie…eu recunosc ca am alte gusturi 🙂

Intr-un castron am batut untul cu mixerul pana cand el a devenit pufos, am adaugat apoi putin cate putin zaharul pudra, cate o lingura de lapte si am continuat sa amestec, am adaugat si vanilia, am omogenizat tot amestecul si l-am dat la frigider.

Dupa ce briosele s-au racit complet am pus pe fiecare briosa un strat de crema de vanilie si am decorat cu zmeura proaspata. Delicios!!

Pofta mare!

10 Comentarii despre “Briose cu crema de vanilie si zmeura

  1. Diana

    Te-ai setaat pe briose ??? cre’ca vrei sa devii zana … 🙂 ca cica asa se numesc ,,prajiturile zanelor „

    1. danaszocs

      :)) As vrea eu :))
      Ador briosele, si as face mereu, ma relaxeaza poate si pentru ca sunt asa mici si delicate si le poti orna in fel si chip.Mai mult, desi reteta de baza a aluatului o fac mereu aceeasi ,intotdeauna ale mele au alt gust si pe cat se poate un alt look :))

Dă-i un răspuns lui danaszocs Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.