Nu stiu daca ati mancat sau daca va place insa eu m-am trezit asa de dimineata cu o mare pofta de conopida pane. E drept ca nu am mai mancat de ceva ani, poate chiar de cand eram copil asa ca dis de dimineata am plecat la piata pentru a cumpara ce am nevoie sa imi fac pofta si am facut Friptura de porc cu conopida pane.
Am avut ceva emotii sa nu cumva sa mananc singura, dar m-am bucurat sa vad ca tuturor le-a placut mancarea mea de astazi.
Am folosit pentru conopida:
2 conopide mai mici
3 oua
5-6 linguri faina alba
sare
chimen macinat
chilly
ulei pentru prajit
Pentru friptura:
8 buc pulpa de porc
sos de ardei iuti
sos de stridii
sos pimento
sos de soia
curry
boia
5 spices
Carnea am pus-o la marinat in sos de stridii, sos de soia, sos de ardei iuti, sos pimento, curry, boia, 5 spices si am lasat-o asa aproximativ 2 ore, apoi am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor impreuna cu marinata pentru aproximativ 1 ora si jumatate la foc foarte mic, pentru a se patrunde bine.
Conopida am desfacut-o in buchetele potrivite ca si marime, le-am spalat foarte bine, apoi le-am oparit 5 minute in apa clocotita cu sare.
Am scos apoi conopida, am scurs-o si am trecut-o sub un jet de apa rece pentru a opri procesul de gatire.
Am pregatit un aluat (ceva mai consistent decat cel de clatite) din 3 oua, chimen macinat, sare, chilly, am incins intr-un vas uleiul si apoi am trecut fiecare buchetel de conopida prin aluat, am scurs bine si apoi am pus la prajit pana cand s-a rumenit frumos.
Am servit conopida pane si friptura alaturi de o salata de castraveti si rosii cu ulei de masline si otet din vin rosu.
Pofta mare!