Fara sa exagerez cred ca ultima varza rosie pe care am mancat-o a fost facuta de bunica mea acum muuulti ani in urma, asa ca atunci cand am vazut varza asta rosie am luat-o fara sa ma gandesc ce si cum voi face din ea insa mi-a adus aminte de bunica…si astfel am creat aceasta reteta, Pulpe lipicioase cu varza rosie.
Cel putin in zona de unde provin eu (Tg Mures) varza rosie se face putin diferit de cea alba si cred ca de aceea e si mai aromata si are o savoare aparte…sau e pentru ca nu am mai mancat eu de mult 🙂
Am folosit:
1 varza rosie
sare,piper
2 lingurite zahar
3 lingurite otet de mere
Pentru pulpe:
6 pulpe fara os
apa de flori de portocal
sos soia
ienibahar
scortisoara
curry
ulei de rapita
o lingura miere
susan
Pulpele le-am pus la marinat in sos soia, curry, scortisoara, apa de flori de portocal, ienibahar, varza, am spalat-o si am taiat-o fasii cat am putut eu de subtiri 🙂 si am presarat peste ea sare si piper, am amestecat-o bine si am pus-o la foc intr-o cratita cu ulei de rapita, cand aceasta s-a incins bine am pus varza in ea si am lasat-o sa se faca la foc mediu, amestecand din cand in cand.
Pulpele cu tot cu marinata le-am pus intr-o tava la cuptor si le-am lasat pana s-au rumenit frumos, iar in ultimele 5 minute in care le-am tinut la cuptor, am pus peste ele miere de albine si am presarat susan.
Cand varza s-a inmuiat si parea ca e facuta, am pus peste ea otetul amestecat cu zaharul si am mai lasat 5 minute la foc fara capac.
Am servit varza alaturi de pulpele lipicioase si minunate.
Pofta mare!
Dana , niciodata n-am gatit varza rosie … m-ai incitat 🙁
E foarte buna si sanatoasa si are un gust…DEMENTIAL!!!!!!!
Pfffffffffffffffffffffffff , nu mi-a iesit emoticonul … 🙂 asta voiam sa iasa , sper sa nu fi gresit iar :d