Pulpe lipicioase cu varza rosie

De catre   septembrie 22, 2013

Fara sa exagerez cred ca ultima varza rosie pe care am mancat-o a fost facuta de bunica mea acum muuulti ani in urma, asa ca atunci cand am vazut varza asta rosie am luat-o fara sa ma gandesc ce si cum voi face din ea insa mi-a adus aminte de bunica…si astfel am creat aceasta reteta, Pulpe lipicioase cu varza rosie.

Cel putin in zona de unde provin eu (Tg Mures) varza rosie se face putin diferit de cea alba si cred ca de aceea e si mai aromata si are o savoare aparte…sau e pentru ca nu am mai mancat eu de mult 🙂

Am folosit:

1 varza rosie

sare,piper

2 lingurite zahar

3 lingurite otet de mere

Pentru pulpe:

6 pulpe fara os

apa de flori de portocal

sos soia

ienibahar

scortisoara

curry

ulei de rapita

o lingura miere

susan

Pulpele le-am pus la marinat in sos soia, curry, scortisoara, apa de flori de portocal, ienibahar, varza, am spalat-o si am taiat-o fasii cat am putut eu de subtiri 🙂 si am presarat peste ea sare si piper, am amestecat-o bine si am pus-o la foc intr-o cratita cu ulei de rapita, cand aceasta s-a incins bine am pus varza in ea si am lasat-o sa se faca la foc mediu, amestecand din cand in cand.

Pulpele cu tot cu marinata le-am pus intr-o tava la cuptor si le-am lasat pana s-au rumenit frumos, iar in ultimele 5 minute in care le-am tinut la cuptor, am pus peste ele miere de albine si am presarat susan.

Cand varza s-a inmuiat si parea ca e facuta, am pus peste ea otetul amestecat cu zaharul si am mai lasat 5 minute la foc fara capac.

Am servit varza alaturi de pulpele lipicioase si minunate.

Pofta mare!

3 Comentarii despre “Pulpe lipicioase cu varza rosie

  1. Diana

    Pfffffffffffffffffffffffff , nu mi-a iesit emoticonul … 🙂 asta voiam sa iasa , sper sa nu fi gresit iar :d

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.