Pui cu orez, susan si avocado

De catre   iunie 5, 2014

Pentru astazi iarasi am pregatit ceva rapid care sper sa va ajute pentru atunci cand aveti timpul limitat, Pui cu orez, susan si avocado.

Cred ca nu a durat mai mult de 30 minute prepararea acestei mese, pentru 2 persoane si va spun ca a fost si tare bun si aromat acest preparat de seara.

Am folosit:

3 pulpe de pui dezosate

morcovi rotunzi congelati

1 catel de usturoi

1 avocado

susan alb

sos de stridii

sos de ardei iuti

pasta de curry

pasta de creveti

chimen macinat

chilly

sos de soia

o lingurita de amidon

apa

o lingurita de miere

Garnitura:

orez basmati

porumb

1 anason

2 pastai de cardamon

5 cuisoare

sare

Pulpele de pui le-am taiat in bucatele mici (pentru a se gati mai repede), am pus peste ele sos de stridii, sos de ardei iuti si le-am lasat putin sa se marineze pana cand am pregatit celelalte ingrediente.

Am pus orezul la foc intr-o craticioara cu sare, apa, cardamon, anason, cuisoare si am lasat sa fiarba la foc mic.

Dupa ce a fiert complet si am stins focul, am adaugat o mana de boabe de porumb congelat si am stins focul si am pus capacul, astfel incat porumbul sa se gateasca la aburul  din oala.

Usturoiul l-am tocat marunt, am pus intr-un wok putin ulei, am calit usturoiul.

Am adaugat apoi 1/4 lingura pasta de curry, o jumatate de lingura pasta de creveti, chimen macinat si putin chilly, dupa 1 minut am adaugat bucatile de pui.

Am amestecat bine, am adaugat apoi morcovii congelati care au lasat si putina apa.

Daca vi se pare zeama prea putina puteti adauga o canuta mica de apa, dupa ce rumeniti putin puiul. Am lasat puiul si morcovii sa fiarba si intre timp am taiat avocado felii subtiri.

Am adaugat mierea, amidonul dizolvat in putina apa (cat sa il acopere), am amestecat si am stins focul, iar apoi am pus peste pui o lingurita de susan si feliile de avocado.

Eu am pastrat cateva felii de avocado pentru ornat.

Am servit puiul cu susan si avocado, alaturi de orezul basmati cu porumb, o cina rapida si tare buna a fost! 🙂

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.