Parfait cu banane si cacao

De catre   iunie 16, 2013
1 vote

desert 008de toate 034 de toate 028 desert 007

Iarasi am avut chef de joaca si am facut nebunii dulci in acest weekend. O minunatie de desert a iesit acesta parfait …eu i-as spune tort de inghetata ca pana la urma tot o inghetata este…bun,bun de tot. 🙂

Am folosit :

6 albusuri

525 gr zahar (eu am pus doar 500 gr)

1 l frisca lichida

3 zahar vanilat

270 ml apa rece

2 banane

2 lingurite de cacao

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,intre timp zaharul si apa se pun pe foc si le lasam pana incepe sa fiarba siropul format si se topeste zaharul. Dupa ce zaharul s-a topit,pe o oala cu apa care fierbe am mutat castronul cu albusuri si le-am mai batut si acolo 2 minute pentru a le prelucra cumva termic. Siropul de zahar l-am dat putin la racit (nu tare) apoi l-am incorporat in spuma de oua.S-a format asa ca o bezea mai subtire si lucioasa.

Frisca am batut-o bine pana cand s-a intarit,apoi am incorporat-o incet in amestecul de albusuri si sirop de zahar. Am impartit compozitia in 2 parti,intr-una am pus cacao si in cealalta banane.

In 2 tavi din acelea de chec am pus putin ulei de gatit si mai apoi cate o folie alimentara iar mai apoi am turnat cele 2 compozitii,eu am vrut ca la final sa aiba un aspect marmorat, dar se pot pune si in straturi numai ca va trebui pentru straturi sa asteptati un timp intre ele pentru a se inchega putin.

Se da apoi la congelator pentru minim 5-6 ore si apoi se poate servi cu sos de fructe sau fructe proaspete.

O bunatate!

Pofta mare!

desert 007

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.