Muschiulet de porc umplut cu ciuperci si leurda

De catre   aprilie 4, 2015

Astazi iarasi m-am jucat prin bucatarie am profitat si  de dimineata frumoasa pentru a vizita piata, mi-am umplut sacosa cu bunatati si vitamine si am creat un pranz tare laudat de toata lumea, Muschiulet de porc umplut cu ciuperci si leurda.

Partea buna e ca se face foarte repede acest preparat, muschiul de porc este o carne mai frageda asa ca nici nu petreceti mult timp in bucatarie, iar dupa masa toata lumea va va iubi si mai mult.

Am folosit pentru muschi:

1 buc muschiulet de porc pestisor

500 gr ciuperci champignon

15 frunze de leurda

pasta de masline

pasta de ardei iuti

1 fir de usturoi verde

chimen macinat

tumenic

sare

piper

ulei de nuci

Pentru garnitura:

1 conserva de porumb

2 conserve de fasole rosie

1 fir de usturoi verde

chimen macinat

sare

un praf de scortisoara

frunze de curry

Muschiuletul de porc l-am spalat, l-am curatat bine de pielite, apoi l-am taiat pe lung, dar nu de tot si l-am aplatizat putin cu ciocanul de carne.

Ciupercile le-am spalat bine si le-am taiat bucati, am tocat usturoiul si l-am pus intr-o tigaie cu putin ulei de nuci, am adaugat chimen macinat si putin tumenic, apoi ciupercile tocate si le-am lasat la foc pana s-au gatit dar nu le-am lasat sa se inmoaie pentru ca urma sa le bag in muschiulet.

Am pus peste muschiul de porc aplatizat putina  pasta de masline, frunzele de leurda, pasta de ardei iuti, ciupercile si am rulat musciul.

L-am legat cu o sfoara si l-am pus in tava cu putin ulei, am presarat deasupra sare si piper, am acoperit tava cu o folie si l-am dat la cuptor aproximativ 40 minute.

Am scos apoi folia si l-am mai lasat 20 minute sa se rumeneasca frumos, apoi l-am lasat inca15 minute sa se odihneasca inainte de a-l taia.

Garnitura: Am tocat un fir de usturoi marunt, l-am pus intr-o cratita la foc cu putin ulei, am adaugat chimen macinat, scortisoara, frunzele de curry, apoi am pus fasolea si porumbul, putina apa si am lasat la foc sa fiarba totul putin pentru a se imbina aromele.

Mancarea a iesit aromata si delicioasa si v-o recomand cu drag, eu am adaugat si o salata de cruditati langa (ridichi, leurda, ceapa verde, rosii) voi, alegeti ce va place.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.