Am tot auzit de prajitura asta Kinder pingui, recunosc ca eu nici varianta originala ca sa ii spun asa nu am gustat-o vreodata asa ca nu prea stiam la ce sa ma astept, mi-am si permis sa risc si sa schimb putin aroma, in stilul meu insa…a fost de bun augur pana la urma amprenta mea si in final am obtinut o prajitura buna, pufoasa si delicioasa 🙂
Aceasta reteta am luat-o de pe Gustos.ro si am modificat-o pe alocuri…cunoscatorii isi vor da seama ce si unde am schimbat 🙂
Pentru blat:
5 oua
100 gr faina
100 gr zahar
1 1/2 linguri gris
2 linguri miere
4 lingurite cacao
2 plicuri zahar vanilat
100 ml ulei
100 ml lapte
Pentru crema:
400 ml frisca lichida+2 plicuri intaritor frisca
150 ml lapte condensat
2 linguri miere
esenta visine
Pentru glazura:
100 gr ciocolata 40% cacao
50 gr unt
o lingura ulei
Pentru topping:
3 linguri unt de arahide
4 linguri topping fructe de padure -Aici este in totalitate amprenta mea 🙂
Blatul: Se separa galbenusurile de albus, se freaca bine galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste, apoi se adauga treptat faina, grisul, praful de copt stins cu otet, laptele, uleiul, mierea si la urma cacao.
Albusurile se bat spuma si apoi se incorporeaza cu grija in aluatul cu cacao. Se imparte compozitita in 2 parti si se coc 2 foi la foc mediu cam 10-15 min dar incercati cu scobitoarea daca aluatul s-a copt inainte de a-l scoate din cuptor.
Crema: Frisca impreuna cu intaritorul se bat pana cand frisca s-a intarit, apoi se adauga mierea, esenta de visine (reteta originala era cu esenta de vanilie, puneti de care va place) si la urma laptele condensat si se amesteca toate bine cu blenderul pana crema capata o consistenta grosuta.
Glazura: La bain marie se pune intr-un vas ciocolata taiata bucati, untul si uleiul si se amesteca pana se omogenizeaza si se topesc toate ingredientele complet.
Toppingul: eu am pus tot la bain-marie un vas cu untul de arahide si siropul de fructe de padure, am amestecat pana s-a topit untul si am amestecat bine.
Intr-o tava plata am pus prima foaie de blat, api jumatate din crema, toppingul si am dat 5 minute la frigider, apoi am pus restul de crema, celalalt blat si deasupra glazura de ciocolata inca calduta bine.
Am pastrat putina crema pentru decor si am lasat prajitura la frigider 3 ore inainte de a o taia.
Bun si gustos!
Pofta mare!
O prajitura super buna!!
Asa e Dea, eu nu am mai facut pana acum,dar sigur voi mai face 🙂
tare fain arata ! te pup Danutzo!
Multumesc Gaby..ma bucur sa te vad pe aici…sa nai vi!
Te astept cu drag!
Te pup