Cartofi copti cu rozmarin si pui

De catre   septembrie 8, 2013

Saptamana aceasta la mine a fost saptamana puiului, nu neaparat pentru ca nu as fi avut inspiratie, insa se pare ca asa a fost sa fie. Toate ideile de mancare care imi veneau erau legate de pui asa ca am lasat imaginatia sa zburde si m-am bucurat de produsul final.

Initial ma gandisem la niste cartofi copti pentru ca nu mai mancasem chiar de mult…poate mai bine de un an insa…pana la final mi s-au parut prea banali pentru stilul meu de a gati si am zis sa ii imbogatesc putin cu arome 🙂

Am folosit pentru cartofi:

7-8 cartofi

rozmarin

sare mare

usturoi

Pentru pui:

3-4 pulpe de pui fara os

sos soia

curry

1 ardei iute

cimbru

ulei de rapita

Cartofii i-am spalat bine si apoi i-am bagat in cuptorul incins pentru o ora.

Pulpele le-am taiat bucati mici 3-4 cm si le-am marinat in sos soia, usturoi, ardei iute, curry, cimbru, le-am lasat la marinat de cu o seara inainte pentru a se patrunde bine si a fi aromate, apoi le-am scurs de marinata si le-am prajit intr-o tigaie cu foarte putin ulei pana cand s-au rumenit frumos.

Cartofii i-am scos dupa o ora din cuptor, i-am lasat cateva minute sa se raceasca, apoi i-am curatat de coaja si i-am rupt cu mana in bucati inegale. Intr-o cratita am pus ulei sa se incinga, apoi am adaugat 2-3 catei de usturoi tocati marunt si cateva fire de rozmarin, apoi am adaugat si bucatile de cartofi si i-am lasat putin pe foc cat sa isi imprumute aromele.

Am servit cartofii cu pui alaturi de o salata racoroasa si buna din salata verde, rosii, castraveti si boabe de rodie. Un deliciu… 🙂

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.