De obicei spanacul eu il asociez cu oua ochi… poate pentru ca asa am vazut de-a lungul anilor in casa mea, insa cateodata as mai schimba cate ceva chiar si la un preparat clasic pe care mi-l amintesc din copilarie si cu care am crescut, cum e spanacul 🙂
De data aceasta incercarea mea nu a fost neaparat una indrazneata dar…a fost altceva.
Am folosit:
spanac, lapte, sare, faina, usturoi -nu detaliez foarte mult pentru ca mai am in blog reteta de spanac, cea cu ouchiuri de ou
Pentru snitele:
1 piept de pui
sare
piper
pesmet
2 oua
faina
Am taiat pieptul de pui felii uniforme, l-am batut putin cu ciocanul de carne cat sa uniformizez bucatile ca ele sa se gateasca la fel, apoi le-am asezonat cu sare si piper si le-am lasat la odihnit cateva minute.
Intre timp, pana ce carnea s-a mai odihnit am pregatit in 3 vase diferite faina alba, pesmet si ouale, apoi am incins o tigaie cu ulei si am trecut la treaba.
Fiecare bucata de pui am trecut-o pe rand prin ou, faina, ou si apoi pesmet si am pus-o la prajit.
Dupa ce snitelele au fost gata, le-am servit cu spanac.
Pofta mare!