Piept de pui la gratar cu legume

De catre   septembrie 8, 2013

Dupa experienta de fast food made by home de saptamana trecuta am revenit la obiceiuri sanatoase, la legume si verdeturi pentru a nu ne face un obicei din mancarea nesanatoasa si grea.

Mi s-a parut o idee buna acest pranz sanatos cu vitamine multe, mai ales ca am rare ocazii de a gati o garnitura cu legume…cea mai buna leguma fiind si la noi carnea 🙂

Pentru pui:

1 piept de pui fara os

sos soia

apa de flori de portocal

vin alb

cimbru

curry

Pentru garnitura:

1 dovlecel

2 morcovi

fasole verde

susan negru

cimbru

1 catel de usturoi

Pieptul de pui l-am taiat in felii potrivite pentru gratar, apoi l-am marinat in vin alb, apa de flori de portocal, sos soia, curry si l-am lasat aproximativ o ora acolo. Dupa ce s-a marinat l-am pus pe gratarul foarte bine incins, stropit cu putin ulei de masline si l-am rumenit frumos.

Legumele le-am taiat in felii asemenatoare ca si dimensiuni pentru a se gati la fel, apoi le-am pus in apa clocotita cu sare, mai intai morcovii pe care i-am lasat 2 minute, apoi fasolea verde 1 minut si la urma dovlecelul pe care l-am pus dupa ce am stins focul si care nu cred ca a stat mai mult de 30 secunde in apa clocotita.

Am vrut sa le pastrez cat de cat textura ferma, dar nici sa nu fie prea crude.

Am scurs de apa legumele, apoi intr-o tigaie am pus uleiul, usturoiul tocat marunt, cimbru si la urma legumele pe care le-am calit usor cam 1 minut. La sfarsit am adaugat si o lingurita de susan negru doar pentru decor.

Am servit legumele alaturi de pieptul la gratar, innobilate cu o racoroasa salata de vara.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.