Initial am cumparat aceste prune pentru a face Galuste cu prune si am gustat una sa vad cat sunt de dulci si am constatat ca sunt si acrisoare dar si amare. Pentru a nu le risipi totusi si pentru a nu strica reteta de Galuste cu prune, m-am gandit sa fac un jeleu.
Am folosit;
500 gr prune
200-250 gr de zahar ( nu am cantarit,am pus asa la ochi)
3 pliculete zahar vanilat
50-60 ml apa.
4 foi gelatina
Intr-o craticioara am pus zaharul si apa si le-am pus la foc pana cand zaharul s-a topit si s-a format sirop. Prunele le-am spalat si le-am taiat jumatati si le-am adaugat apoi peste siropul de zahar.
Am lasat la foc cam 15 min pana cand prunele s-au inmuiat apoi am luat o strecuratoare fina si am trecut totul prin ea.Siropul rezultat avea sa devina un delicios jeleu :).
Am adaugat peste acest sirop 4 foi de gelatina inmuiate in prealabil in apa (conform instructiunilor de pe ambalaj), am amestecat bine si am turnat apoi jeleul in 4 pahare.
Le-am lasat sa se raceasca bine si apoi le-am bagat la frigider.
Pofta mare!
Mai bine ca n-au fost prunel pe gustul tau si n-ai mai pierdut timpul cu galustele alea care n-au niciun gust (este doar parerea mea):))
Pentru iubi vroiam ca ii era pofta dar..a mancat jeleu 🙂
Uau !!! Cred ca e foarte gustos,mai ales culoarea ma innebuneste.Bravo fetita 😉 Pup !!!
Multumesc dragalasa! Ai citit ca dintr-o eroare l-am facut ca erau prunele amarui 🙂
Puuup dragalasa!!!
that’s rlaley rlaley cool. it looks like the ink was pressed into the paper or something.also, i think you should make some art with the greasy paper from the gallery and the other experiments.
Thank you!