Eu am spus si repet ca ma inspir si „fur” de pe la altii cate o idee daca imi place, la fel a fost si cu reteta aceasta, am vazut la Jamie Oliver ceva asemanator si eu transpus-o in varianta mea. A fost ceva deosebit si bun, cred ca si sanatos mai ales pentru masa de seara.
Am folosit pentru marinata de porc:
6 cotlete de porc fara os
1 morcov
o jumatate de fenicul
o lingurita sos teriaki
1 catel usturoi
3 cm ghimbir
Pentru salata:
o varza chinezeasca
germeni de creson ( o manuta)
alune zdrobite (2 lingurite)
1 avocado
zeama de la o lamaie
2 rosii uscate
taitei chinezesti
ulei de susan,sare
Ingredientele pentru marinata (fenicul, usturoi, morcov, ghimbir si sosul teriaki) le-am bagat la blender cu putina apa oparita si le-am facut sos. Cotletele de porc le-am pus intr-o tigaie incinsa fara ulei si le-am prajit asa pana au prins o culoare frumoasa, apoi am turnat sosul peste ele si le-am lasat sa se faca bine la foc mic cam 10 minute intorcandu-le din cand in cand sa fie bine facute pe ambele parti.
Pentru salata: varza am taiat-o in 2 din o parte (cea de la varf) am ales cateva frunze in care mai apoi am montat salata, cealalta parte am tocat-o fasii subtiri, am adaugat si celelalte ingrediente (fara taitei) intr-un castron si am asezonat cu sare si zeama de lamaie.
Dupa ce si cotletele au fost gata, am montat salata in frunzele de varza chinezeasca, am pus o lingurita din salata facuta, cativa taitei si iarasi salata deasupra.
Taiteii i-am fiert conform indicatiilor de pe ambalaj si am adaugat peste ei putin ulei de susan pentru luciu si aroma.
Am papat cu foc si ne-a placut foarte tare!!!
Pofta mare!