Pentru astazi pranzul nostru contstand in Ciocanele de pui invelite in bacon, a fost unul extrem de simplu si bun si desi nu incurajez consumul de carne asociat cu cartofi, cateodata parca sunt bune si lucrurile interzise, atata timp cat nu facem excese si aceasta asociere nu devine un obicei de zi cu zi.
Am folosit:
8 ciocanele de pui
sos soia
sos de stridii
sos de ardei iuti
chimen macinat
curry praf
o canuta vin alb
felii de bacon
cartofi
sare
ulei
Ciocanelele de pui le-am spalat si apoi le-am uscat bine cu un prosop de hartie, le-am crestat din loc in loc, am pregatit o marinata din sos de soia, sos de stridii, sos de ardei iuti, chimen macinat si curry.
Am uns bine ciocanelele cu aceasta marinata si le-am lasat asa 2 ore.
Dupa acest timp le-am pus intr-o tava mai mare si le-am acoperit cu cate o feliuta de bacon pentru un plus de savoare.
Am pus in tava si marinata in care au stat, o cana de vin alb si o canuta de apa si le-am dat la cuptor la foc minim pentru o ora si jumatate.
Cartofii noi i-am prajit in ulei incins si apoi i-am sarat.
Am servit ciocanelele cu cartofi alaturi de o salata de verdeturi.
Pofta mare!
Cam bun ce ai pregatit aici!
Ma bucur daca iti place Rocs! Hai la masa 🙂
Mai ai ? Sau astept pana data viitoare ? Arata super!
🙂 iepuras…nu mai avem …dar pentru tine fac inca o portie 🙂