Tort aperitiv la multicooker

De catre   iulie 12, 2014

Intr-una din zile am gasit un mail pe adresa blogului de la o domnisoara care ma invita la o provocare, aceea de a gati 2 retete gustoase la Multicookerul Philips .

Bineanteles ca m-a bucurat tare aceasta provocare dar m-a si speriat totodata pentru ca nu folosisem niciodata un astfel de aparat de gatit si cum mie imi place sa detin controlul in toate, in acest caz dintr-odata nu il mai aveam.

Nu stiam cum functioneaza, ce calitati are acest aparat si ce poti sau nu poti sa faci cu el.

In fine, pana la urma m-am lamurit, recunosc ca si prietenele mele m-au ajutat tare mult cu sfaturi si impresii din propriile lor experiente cu acest aparat si pana la urma am creat pentru aperitiv un „tort” cu pui ciuperci si legume, delicios, aromat si picant.

Am folosit:

5 pulpe de pui fara os si piele

300 gr ciuperci proaspete

2 morcovi

2 cepe verzi

1 catel de usturoi

7 oua

6 linguri faina

4 linguri iaurt

2 lingurite 5 spices

sos de soia

cimbru

chimen macinat

1/2 ardei iute rosu

sare

2 linguri ulei

100 gr branza afumata data pe razatoarea mare

Pulpele de pui le-am taiat cubulete mici, le-am marinat cu sos soia, 5 spices si iaurt, le-am lasat asa pana cand am terminat de pregatit toate celelalte ingrediente.

Ciupercile, morcovii, ceapa verde, le-am taiat felii nu foarte subtiri.

Usturoiul l-am tocat marunt, la fel si ardeiul iute, am adaugat peste toate aceste ingrediente sare, cimbru uscat, chimen si am amestecat bine.

Ouale le-am batut intr-un castron pana cand au facut spuma, am adaugat apoi peste ele faina, am omogenizat si apoi am incorporat toate celelalte ingrediente si la urma de tot bucatile de pui marinate in iaurt.

Am scos oala multicookerului, am tapetat-o cu ulei si faina, am pus in ea amestecul descris mai sus, am mai ras deasupra branza afumata, am pus oala in aparat, am setat functia BAKE, apoi temperatura 180 grade cu un timp de 45 minute si…mi-am vazut de celelalte treburi casnice pana cand multicookerul a gatit tortul aperitiv 🙂

Dupa ce timpul de gatire a expirat, am scos cu ajutorul celor 2 manusi de silicon (din dotarea aparatului) oala si am pus-o deoparte sa se raceasca.

A iesit un aperitiv tare gustos, numai bun pentru weekend…fie cina, fie mic dejun.

Pofta mare!

4 Comentarii despre “Tort aperitiv la multicooker

  1. Delia

    Foarte bine arata! 🙂 am o intrebare : puiul a fost gatit in vreun fel inainte de a fi incorporat in compozitie? Sau au fost suficiente cele 45 min in multicooker?

    1. dana Autorul articolului

      Multumesc frumos!
      Nu, puiul a fost incorporat crud in compozitie,dar in bucatele relativ mici.
      Au fost doar tinute in marinata ceva timp…atat 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.