Pui cu cocos si cartofi cu rozmarin

De catre   februarie 2, 2014

Pe vremea asta rece de afara m-am gandit ca ar merge o mancare care sa ne incalzeasca si desi evit in general asocierea de carne cu cartofi, astazi am mai facut o exceptie si am facut Pui cu cocos si cartofi cu rozmarin.

Am folosit pentru carne:

6 pulpe de pui fara piele si os

sos soia

1 lingurita garam masala

1/2 lingurita harissa

ulei de rapita

Pentru cartofi:

15-20 buc cartofi

foi dafin

rozmarin

unt

sare

ulei de masline

Puiul: Am spalat si curatat bine pulpele de pui, le-am pus la marinat intr-un castronel cu sos soia, garam masala si harissa, unde le-am lasat aproximativ o ora, dupa care le-am asezat intr-o tava de yena cu tot cu marinata in care au stat si le-am presarat deasupra cu nuca de cocos.

Am pus putin ulei peste ele apoi le-am dat la cuptor la foc iute 10 min. Am redus dupa 10 min puterea focului, am turnat in tava si o canuta de apa si le-am lasat sa se patrunda si sa se rumeneasca frumos.

Cartofii: Am curatat de coaja cartofii, i-am spalat si apoi i-am taiat felii (dar nu pana jos) din loc in loc.

I-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt, am pus in fiecare cartofior cate o bucatica dintr-o foaie de dafin, am presarat peste ei si cateva fire de rozmarin, tumenic pentru culoare, sare si ulei de masline si i-am dat la cuptor 30 min.

Dupa acest timp, am scos tava, am intors cartofii si apoi am pus deasupra lor o bucata de hartie de copt inmuiata in apa si stoarsa, pentru a face abur in tava si pentru a inmuia mai usor cartofii.

La sfarsit am servit cartofii copti cu pulpe de pui si o salata de varza acra cu ulei de masline si boia. O mancare minunata pentru un pranz de dumineca in familie!
Pofta mare!

2 Comentarii despre “Pui cu cocos si cartofi cu rozmarin

  1. tanaseaurica

    o reteta si combinatie de ingrediente foarte reusita si excelent de apetisanta, imi place cum a iesit si deja imi ploua in gura numai cand ma uit la poze 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.