Pe vremea asta rece de afara m-am gandit ca ar merge o mancare care sa ne incalzeasca si desi evit in general asocierea de carne cu cartofi, astazi am mai facut o exceptie si am facut Pui cu cocos si cartofi cu rozmarin.
Am folosit pentru carne:
6 pulpe de pui fara piele si os
sos soia
1 lingurita garam masala
1/2 lingurita harissa
ulei de rapita
Pentru cartofi:
15-20 buc cartofi
foi dafin
rozmarin
unt
sare
ulei de masline
Puiul: Am spalat si curatat bine pulpele de pui, le-am pus la marinat intr-un castronel cu sos soia, garam masala si harissa, unde le-am lasat aproximativ o ora, dupa care le-am asezat intr-o tava de yena cu tot cu marinata in care au stat si le-am presarat deasupra cu nuca de cocos.
Am pus putin ulei peste ele apoi le-am dat la cuptor la foc iute 10 min. Am redus dupa 10 min puterea focului, am turnat in tava si o canuta de apa si le-am lasat sa se patrunda si sa se rumeneasca frumos.
Cartofii: Am curatat de coaja cartofii, i-am spalat si apoi i-am taiat felii (dar nu pana jos) din loc in loc.
I-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt, am pus in fiecare cartofior cate o bucatica dintr-o foaie de dafin, am presarat peste ei si cateva fire de rozmarin, tumenic pentru culoare, sare si ulei de masline si i-am dat la cuptor 30 min.
Dupa acest timp, am scos tava, am intors cartofii si apoi am pus deasupra lor o bucata de hartie de copt inmuiata in apa si stoarsa, pentru a face abur in tava si pentru a inmuia mai usor cartofii.
La sfarsit am servit cartofii copti cu pulpe de pui si o salata de varza acra cu ulei de masline si boia. O mancare minunata pentru un pranz de dumineca in familie!
Pofta mare!


o reteta si combinatie de ingrediente foarte reusita si excelent de apetisanta, imi place cum a iesit si deja imi ploua in gura numai cand ma uit la poze 😉
🙂 Multumesc!