De cand am vazut acest preparat Pui biryani, la o emisiune culinara, am stiut ca este exact pe gustul meu datorita condimentelor folosite…mereu am senzatia ca trebuia sa ma nasc in India ….condimentele Romanesti sunt prea „cuminti ” pentru gustul meu.
Eu am pregatit varianta rapida ca sa ii spun asa de pui biryani, pentru ca varianta originala dureaza cateva ore pana este gata insa…sunt convinsa ca merita asteptarea 🙂
Am folosit:
6 pulpe pui fara os (se poate face si cu piept)
2 cepe mici
6 catei de usturoi
1 lingurita praf de ghimbir
1 lingurita chimen
1 lingurita coriandru boabe
6 pastai de cardamon
Orez basmati
visine din visinata (reteta originala este cu stafide dar…eu nu am avut pe moment, insa am foarte multe visine care trebuie cumva folosite…daca nu aveti puneti stafide 🙂
fulgi de alune de padure
1 lingurita boia
1 lingurita curry
2 foi dafin
Pulpele le-am taiat bucati, ceapa si usturoiul le-am tocat marunt si le-am pus in cratita cu putin ulei sa se caleasca. Cardamonul l-am scos din pastai si l-am bagat in mojar sa il maruntesc putin, impreuna cu chimenul si boabele de coriandru, apoi le-am pus toate (impreuna cu ghimbirul, boia, curry, foile de dafin) peste ceapa la calit.
Am amestecat totul bine, dupa ce ceapa a devenit usor aurie am adaugat bucatile de pulpe si le-am lasat pana cand carnea a devenit mata si alba, apoi am pus orezul basmati (inmuiat inainte in apa fierbinte) si peste am adaugat supa de pui.
Am lasat totul sa fiarba pana cand orezul a absorbit zeama, am adaugat aproape de sfarsit si bucatile de visine, tocate marunt, am mai lasat 5 minute la foc si dupa ce toate au fost fierte, am stins focul.
Deasupra am presarat coriandru verde tocat si fulgi de alune de padure.
Reteta originala era cu fulgi de migdale, dar ca si in cazul stafidelor pe care le-am inlocuit cu visine din visinata, am inlocuit migdalele cu alune de padure.
Aceasta mancare are o explozie de arome, este perfecta pentru gusturile mele si cu siguranta o voi mai face si cu alte ocazii.
Pofta mare!
Daca voua v-a placut , e perfect …
Duminica frumoasa , Dana !
Pffff si inca cum ne-a mai placut!!! :))
Salut,
Iti urmaresc atenta post-urile de pe blog de ceva vreme. Imi place cum scrii, ma inspira! Asta m-a determinat sa-mi deschid si eu un Blog. Mi-ar face placere sa intru si eu in comunitatea voastra cu o tematica cel putin indrazneata. Incerc sa astern cuvintele intr-un mod cat mai savuros pe: http://delicii-masaj-erotic.blogspot.com/
Te invit sa facem schimb de link-uri in Blogrol. Asta daca iti place desigur cum scriu.
Eu sunt la inceput dar sper ca vom fi prieteni pe viitor.
Daca esti interesat contacteaza-ma la adresa: giuliadelicii@yahoo.com
Daca esti pe Facebook acolo sunt si eu! Mi-ar face mare placere sa ma adaugi la prieteni. Adresa mea de Facebook este: https://www.facebook.com/giulia.delicii
Eu am sa te urmaresc in continuare! Tine-o tot asa!
Cu stima,
Giulia Teodorescu.
Iti urez sincer mult succes insa ceea ce abbordezi tu are un alt public tinta si nu cred ca te-ar ajuta promovarea pe blogul meu aici intrand mamici si fete pasionate de bucatarie 🙂
In sf ceva diferit! Ador carnea de pui si chiar cautam o reteta noua! Ms de inspiratie! 🙂
Cu drag! La ce re referi cand spui in sfarsit ceva diferit? La blogul meu sau in general? Te invit mai des pe aici pentru ca mereu fac ceva diferit…eu nu gatesc cu arome comune si sper sa iti placa. 🙂
Ma refer la blog, la reteta, la tot :D, si eu gatesc mai atipic, numai ca nu am timp sa postez 🙁
Te astept mai des pe la mine…si sper ca mereu sa gasesti mancaruri pe gustul tau aici! 🙂
Multumesc frumos! Si mult succes in toate! :*
Multumesc la fel iti doresc!!!!