Prajitura cu branza dulce si zmeura

De catre   februarie 5, 2021

Prajitura cu branza dulce si zmeura este un desert gustos si aromat fara mare complexitate de preparare.

Va incurajez sa-l incercati, puteti schimba fructele in functie de preferintele voastre, pastrand proportiile si urmand pasii retetei va iesi delicios cu orice alt fruct.

Prajitura de astazi cu branza si zmeura a aparut in viata noastra tot datorita unei lipse acute de timp si a lipsei de inspiratiei ceva mai bune decat asta:)
Aveam zmeura cumparata de ieri in frigider si pentru ca de maine incepe saptamana de lucru stiam sigur ca nu voi mai avea timp de ea, asa ca am incercat sa o folosesc cat este inca proaspata si apetisanta. Fiind de dimineata la cumparaturi, am cumparat si branza de vaci dar si mascarpone si odata ajunsa acasa si vazand zmeura, mi s-a parut cea mai rapida varianta de ceva dulce pentru weekend-ul care va urma.

Ingrediente pentru 4 persoane:

9 oua

9 linguri ulei vegetal

11 linguri faina alba tip 650

9 linguri zahar extra fin

1/2 lingurita cardamon macinat

1/2 lingurita scortisoara macinata

275 gr branza dulce de vaci

500 gr mascarpone

600 gr zmeura proaspata

7 gr praf de copt

Mod de preparare:

Am pus ouale intregi intr-un castron si le-am batut usor cu un tel, apoi le-am mutat in robot, am adaugat cardamonul, scortisoara, zaharul si am mixat bine pana cand zaharul s-a topit complet.
Am adaugat apoi pe rand uleiul, branza de vaci, mascarpone si la urma faina cu praful de copt. Inainte de a muta aluatul in tava de copt, eu am adaugat o mana de zmeura si am mai mixat odata si astfel aluatul din galben s-a facut usor roze :).
Aluatul obntinut are o consistenta grosuta, ceva mai gros decat cel de clatite.

Am pus aluatul intr-o tava mare tapeteta cu hartie de copt, deasupra am asezat zmeura proaspata si l-am dat la copt aproximativ 50 minute, depinde si ce cuptor aveti (eu am un aragaz normal care nu coace foarte bine si uniform).
Am verificat dupa 30 minute cu o scobitoare aluatul si nu era copt, asa ca l-am lasat sa se coaca pana cand scobitoarea introdusa in el a iesit curata la urmatoarea verificare.

Prajitura asta are asa o  consistenta ca de pasca, doar ca e cu zmeura.

* Daca vi se pare ca nu este suficient de dulce (noi nu mancam dulce excesiv), puteti adauga zahar dupa gustul vostru.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.