Caramel pufos este o reteta pe care o puteti folosi atat la ornarea altor deserturi cat si ca atare.
Cantitati pentru 4 persoane:
160 gr zahar
50 gr nuci pecan
1 lingurita bicarbonat alimentar
Mod de preparare:
Pentru inceput, am cantarit 160 gr zahar si l-am pus intr-o craticioara, la foc potrivit.
Am tocat apoi nucile pecan, nu foarte marunt si dupa ce zaharul s-a caramelizat, le-am adaugat peste zahar.
Aveti grija sa nu lasati la foc zaharul prea mult, pentru ca daca este caramelizat in exces, devine amar.
Dupa ce zaharul s-a caramelizat, am luat craticioara de pe foc si am adaugat 1 lingurita bicarbonat, amestecand apoi foarte bine.Am pus apoi caramelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si l-am lasat la racit.
Cand caramelul se raceste complet, il puteti rupe in bucati si in puteti adauga peste o cupa de inghetata sau il puteti folosi ca si decor pentru un tort.