Dupa un model postat pe facebook de o prietena, careia ii si multumesc pentru ca mi-a dat o idee buna, am incercat si eu un desert rapid cu foietaj, branza dulce si cirese, Trandafiri din aluat cu branza dulce si cirese.
Am folosit:
1 pachet foietaj dreptunghiuri (de la Auchan)
10 cirese
250 gr branza dulce
50 gr branza ricota
coaja rasa de la o lamaie
nucosara rasa
2 pliculete zahar vanilat
vanilie
3 linguri zahar
2 oua si 1 albus
1 galbenus pentru uns trandafirii
Am decongelat aluatul dar nu chiar de tot, doar cat sa fie usor de manevrat, dar sa nu fie foarte moale.
Intr-un castron am pus branza, ouale, zaharul, nucosara, vanilia, coaja de lamaie si am amestecat bine pentru a omogeniza intreaga compozitie.
Ciresele le-am taiat in jumatati, am scos samburii si apoi fiecare jumatate de cireasa am taiat-o in feliute pe care apoi le-am amestecat cu branza.
Am luat un dreptunghi/patrat de aluat, l-am crestat la colturi, in mijloc am pus o lingura de umplutura, am adunat apoi pe rand laturile si ultimele 2 laturi le-am dat cu galbenus pe interior pentru a sta lipite si pentru ca trandafirul sa nu se desfaca la copt.
Am uns cu galbenus la exterior trandafirii si i-am dat la cuptor pana cand s-au rumenit frumos.
Simplu, bun si de efect.
Pofta mare!