Tocana de vita cu cartofi dulci

De catre   august 23, 2015

Tocana de vita cu cartofi dulci este o mancare care in opinia mea este cea mai potrivita atunci cand afara vremea e ceva mai racoroasa. Am profitat asadar de zilele astea reci care au fost pentru a porni cuptorul si pentru a ne incalzi sufletul cu o tocana delicioasa.

Faptul ca am mai gasit galbiori proaspeti m-a facut sa ii adaug in aceasta tocana, desi este la fel de gustoasa si fara ei, insa, pentru mine gustul Umami este tradus prin aroma ciupercilor de padure 🙂

8 Comentarii despre “Tocana de vita cu cartofi dulci

  1. Diana

    Wow , 4 ore doar statul la cuptor … 🙁
    Dana , stii ca eu n-am cumparat niciodata cartofi dulci ? Nu prea ma incanta combinatia cartof-dulce.
    Dupa majoritatea ingredientelor , seamana cu un gulyas …

    1. dana Autorul articolului

      este delicios cartoful dulce!
      Am tinut-o 4 ore ca nu stiam cati ani are vacuta, a cam avut ceva ca parcanici dupa timpul asta nu prea e ff moale :))

  2. Bertoni D Albert

    stiu o varianta de tocana de vita, asemanatoare, insa fara ciuperci.
    iar in locul cartofilor se folosesc cepusoare micute.
    Am avut ocazia sa savurez aceasta tocana, gatita de un francez – caci tocana e pur frantuzeasca – si am ramas satisfacut totalmente ! 🙂 vrajit !!
    chiar o sa gatesc curand.
    Multam pentru idee !! (y)

    1. dana Autorul articolului

      Ciupercile la mine au fost adaugate…pentru ca le gasisem la o oferta la Lidl si cum ador aroma lor, le-as pune in orice :0
      Initial, nici eu nu o vroiam cu ciuperci dar…cum ma gandesc si razgandesc atunci cand intru in bucatarie…a fost oricum delicioasa!!!

  3. CAF

    Draga Dana, dupa ce am vazut reteta cu Tocana de vita cu cartofi dulci , nu am putut sa ma abtin.
    Am sa o incerc chiar asta seara. Urmatoarea reteta o sa fie cu biscuitei, care sigur o sa placa nepotelului meu. Multumim pentru retete.

  4. CAF

    Draga Dana, am reusit sa facem aceasta tocanita super de gustoasa urmand sfaturile tale.
    Doar ca nu am folosit cartofi dulci.
    Ne-am speriat ca dureaza 4 ore:)) , nu am fiert asa de mult, am avut carne de mazat si a iesit rpd.
    Singurul necaz a fost ca am papat-o toata, in seara respectiva, (este adevarat noi suntem mai multi la masa) si nu a mai ramas nimic pentru a doua zi.:))
    Multumim pentru reteta, in weekendul acesta mai incercam si altele.

    1. dana Autorul articolului

      Ma bucur daca v-a placut si data viitoare…faceti si dvs mai multa sa aduceti si la degustat :))
      Va pup!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.