Tarta cu lamaie si iaurt

De catre   iunie 23, 2013
1 vote

tarta 002tarta 004 tarta 006 tarta 001

Ma tot gandeam ce sa fac dulce,insa nu aveam prin casa prea multe ingrediente si nici mare pofta sa ies la cumparaturi nu exista,asa ca am zis sa incerc o tarta cu ce aveam la indemana sa vad daca pot face ceva comestibil 🙂 si…a iesit o bunatate!!

Aluatul de tarta este unul clasic,obisnuit insa la compozitie am improvizat.

Am folosit pentru aluat:

200 gr unt

400 gr faina

5-6 linguri apa

4 linguri  zahar

3 plicuri zahar vanilat

esenta vanilie

pentru crema;

400 ml iaurt

zeama si coaja de la 2 lamai

200 ml frisca lichida

2 linguri zahar pudra

4 pliculete zahar vanilat

3 linguri gelatina

500 ml apa calda

Aluatul: am topit la microunde untul (cam 70 secunde a durat),apoi l-am amestecat cu zaharul,faina si apa,si am framantat pana cand aluatul se desprindea de pe peretii vasului.Am format o bila pe care am intins-o la dimensiunea tavii in care urma sa o coc,am presarat peste aluatul pus in tava putin gris si l-am dat la copt.

Crema: Iaurtul l-am amestecat cu zaharul si am pus apoi zeama si coaja de lamaie,am omogenizat bine totul si  la urma am adaugat gelatina dizolvata in apa calda (am folosit o gelatina care nu necesita fierberea).

Separat am batut frisca pana a capatat consistenta si mai apoi am incorporat-o in crema de iaurt.Am pus toata aceasta compozitie peste aluatul de tarta copt si racit si am dat tarta la frigider pentru 2 ore.Dupa ce s-a inchegat bine am decorat cu niste ornamente de ciocolata.

Bun,rapid si racoros.

Pofta mare!

tarta 002

4 Comentarii despre “Tarta cu lamaie si iaurt

  1. Adriana

    Mmm !!! DELICIOASA !!! Bravo fetita !!! Totusi… vin cu o observatie : Cred ca tu vrei sa ma fac de 100Kg cu bunatatile tale 😀

  2. Adriana

    Hai lasa vrajeala… 😀 Stii sa te scoti 😉 La cate bunatati faci tu,nu cred ca cineva ar rezista sa nu guste …mai ales iubi al tau 😀 Puup si eu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.