Spaghetti carbonara cu nucsoara

De catre   iunie 4, 2014

Desi imi plac tare mult aceste paste nu cred ca am facut vreodata pana acum, preferand mereu sa le mananc la restaurant atunci cand aveam pofta.

Asa ca astazi pentru ca tot aveam nevoie de ceva rapid pentru cina, am zis sa incerc si eu sa le fac sa vedem daca ies la fel de bune ca si cele mancate pana acum in oras. M-am inspirat din reteta lui Florin Dumitrescu (Masterchef), pana la un punct, dar am adaugat si nota mea personala…caci altfel nu se putea.

Am folosit:

500 gr spaghetti bio

2 galbenusuri de ou

nucsoara rasa

o lingurita zeama de lamaie

150-200 gr bacon crud afumat

parmezan

200 ml smantana de gatit

chilly

sare

1 catel de usturoi

ulei de masline

Am fiert pastele in multa apa cu sare (100 gr paste la 1 L apa), conform indicatiilor de pe ambalaj.

Baconul l-am taiat in bucatele potrivite ca si marime, (aproximativ 2 cm).

Intr-o tigaie am pus putin ulei de masline, am adaugat usturoiul taiat marunt si mai apoi baconul, pe care l-am rumenit frumos. Am luat apoi tigaia deoparte si am asteptat sa fiarba pastele.

Galbenusurile le-am amestecat cu nucosara rasa, zeama de lamaie, sare si chilly, le-am batut bine si am adaugat putina smanatana de gatit.

Dupa ce pastele au fiert, am oprit o parte din apa in care au fiert pastele scurse, le-am adaugat in tigaia cu bacon, am pus apoi peste ele galbenusurile, restul de smantana de gatit si putina apa de la paste si am amestecat bine pana cand pastele s-au acoperit de sos.

Am pus si putin parmezan deasupra si am servit apoi cu mare pofta pastele.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.