Rulada cu branza dulce, lamaie si capsuni

De catre   aprilie 5, 2013

Reteta acestei rulade am gasit-o mai demult intr-un ziar…sper sa nu gresesc, CLICK, dar nu sunt sigura ca e ceva vreme de atunci si…nici memoria mea nu mai e ce a fost odata…ma rog, ideea e buna insa rulada pot spune ca nu mi s-a parut atat de buna pe cum arata de bine …pentru cine s-a uitat la Masterchef…e acolo o concurenta care a spus despre ea ca spera ca gateste la fel de bine pe cum arata :)) eee rulada mea nu e chiar asa, doar arata foarte bine dar la gust mie mi s-a parut un pic uscata, respectand intocmai reteta. Poate daca as mai face-o odata as schimba cate ceva…cel putin pentru gustul meu.

Avem nevoie de:

Ingrediente pentru blat: 5 oua, 5 linguri de zahar, 6 linguri de faina alba, 4 linguri cacao, 1 esenta de rom

Ingrediente umplutura: 100 gr unt, 350 gr branza dulce, zahar pudra dupa gust, coaja de la o lamaie, 150 gr capsune.

Mod de preparare blat: Se bat albusurile spuma tare, adaugam apoi zaharul (eu intotdeauna pun zaharul dupa ce albusurile sunt deja batute bine), se adauga galbenusurile, cacao, esenta si faina. Se amesteca compozitia bine de tot si se pune intr-o tava la copt. Nu o lasam mai mult de 15 min…nici nu e nevoie ca aluatul este relativ subtire. Se scoate aluatul din cuptor si cat e cald se ruleaza intr-un prosop si il lasam la racit.

Intre timp…

Pentru compozitie: amestecam untul cu zaharul pudra, adaugam apoi branza, coaja de lamaie, optional si zeama, si amestecam totul bine. La sfarsit adaugam capsunile taiate cubulete (eu am pastrat cateva si pentru ornat). Intre timp blatul s-a racit, in desfacem din prosop, intindem pe el compozitia, il rulam la loc si decoram dupa gust si imaginatie. Trebuie ca rulada sa stea la rece cel putin o ora. In cazul meu…a iesit cum se vede mai jos:)

Pofta mare!

2 Comentarii despre “Rulada cu branza dulce, lamaie si capsuni

  1. Urlan Alina

    de-abia astept s-o incerc, aveam o cofetarie langa cinema Gloria de unde tot imi cumparam minunata rulada

    1. danaszocs

      Mie,asa cum am scris mi s-a parut un pic uscat blatul,poate am si taiat-o eu prea repede si nu a apucat sa se inmoaie si sa se amestece aromele…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.