0 votes
Fb-Button
Pulpa de porc la tava cu sos de merisoare
Pulpa de porc la tava cu sos de merisoare, o reteta de iarna cu aroma de Craciun
Portii Timp de preparare
4persoane 20minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60minute 10minute
Portii Timp de preparare
4persoane 20minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60minute 10minute
Ingrediente
Etape
  1. Pulpa de porc am spalat-o si am tapetat-o cu servete de hartie pentru a o usca inainte de condimentare.
  2. Pe o coala de hartie de copt am presarat condimentele pentru pulpa (boia afumata, ghimbir pudra, sare, piper alb, cimbru uscat, scortisoara), astfel incat aromele sa fie pe toata bucata de hartie.
  3. Am luat apoi pulpa si am impachetat-o de cateva ori in hartia de copt pentru ca aromele sa se lipeasca de ea, apoi inainte de a inchide hartia, am pus 2 linguri de ulei vegetal peste carne. Am impachetat bine hartia de copt si am pus carnea intr-o tava si am dat-o la cuptor la foc mic sa se patrunda bine.
  4. Pana cand carnea s-a patruns, am pregatit legumele, le-am curatat de coaja si le-am taiat in bucati aproximativ egale pentru a se gati toate odata, le-am presarat cu condimente si le-am pus intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu si le-am dat la cuptor 30 minute.
  5. Dupa ce legumele s-au patruns, am luat folia de pe tava si am pus deasupra lor mierea si le-am mai lasat 5 minute la cuptor.
  6. Dupa ce am verificat pulpa si a fost gatita complet, am scos-o din cuptor si am pregatit sosul de merisoare. Intr-o craticioara am pus la foc merisoarele, vinul, condimentele si le-am lasat sa fiarba 5 minute, apoi la final am adaugat mierea si am pus sosul peste pulpa de porc care s-a odihnit intre timp.
  7. Am servit legumele cu felii de pulpa condimentata de porc si sos de merisoare, alaturi de o salata de varza murata cu ulei de masline si boia, o nebunie 🙂
Notitele retetei

Pofta mare!