0 votes
Fb-Button
Prajitura cu pere si mousse de ciocolata
Prajitura cu pere si mousse de ciocolata, un desert fabulos, usor de facut, fara coacere
Portii Timp de preparare
4persoane 15minute
Timp de gatire Timp de asteptare
0minute 60minute
Portii Timp de preparare
4persoane 15minute
Timp de gatire Timp de asteptare
0minute 60minute
Ingrediente
Etape
  1. Am curatat perele de coaja si le-am taiat in cubulete mici, apoi le-am pus intr-o oala la foc cu 1 l apa, pastaile de cardamon, scortisoara, fulgii de peperoncinni si 2 linguri de zahar brun. Am facut un compot, pe care apoi l-am strecurat, perele le-am folosit in crema prajiturii si cu siropul fierbinte obtinut, am inmuiat biscuitii. Am luat o tava si am asezat in ea biscuitii, unul langa altul, apoi cu ajutorul unei pensule de silicon, am inmuiat biscuitii cu compotul fierbinte.
  2. Intr-un castron, am pus mascarpone, extract de vanilie, bucatile de pere din compot si 3 linguri de dulceata de lapte. Am amestecat bine pentru a omogeniza compozitia. Separat, am batut frisca pe care mai apoi am incorporat-o peste amestecul de mascarpone, amestecand usor de jos in sus pentru a nu strica frisca.
  3. Crema astfel obtinuta, am adaugat-o peste stratul de biscuiti inmuiati in compot, apoi deasupra cremei, am adaugat un alt strat de biscuiti, inmuiati si ei in compotul fierbinte.
  4. Pentru ultimul strat al prajiturii, am topit la aburi 200 gr ciocolata amaruie.
  5. Am batut spuma 4 albusuri, apoi am adaugat peste ele ciocolata topita, am omogenizat compozitia si am mai adaugat la final 2 linguri dulceata de lapte.
  6. Am pus peste biscuiti mousse-ul de ciocolata, am nivelat si apoi am decorat prajitura cu cateva bucati de pere si biscuiti sfaramati.
  7. Am lasat o ora prajitura la frigider pentru ca biscuitii sa se inmoaie bine, apoi se taie bucati si se serveste cu pofta dar….cu moderatie, da dependenta 🙂
Notitele retetei

In locul perelor, puteti folosi orice alt fruct va place sau chiar compot gata cumparat.

Pofta mare!