Mussels saganaki sau, ce am invatat de la greci in 15 zile :)

De catre   septembrie 22, 2016
0 votes
Mussels saganaki sau, ce am invatat de la greci in 15 zile 🙂
Print Recipe
Mussels saganaki sau, ce am invatat de la greci in 15 zile 🙂
Portii Timp de preparare
4 persoane 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
20 minute 5 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
20 minute 5 minute
Mussels saganaki sau, ce am invatat de la greci in 15 zile 🙂
Print Recipe
Mussels saganaki sau, ce am invatat de la greci in 15 zile 🙂
Portii Timp de preparare
4 persoane 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
20 minute 5 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
20 minute 5 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Pentru inceput am dezghetat in apa rece carnea de scoica, am spalat-o si curatat-o bine de algele ramase, apoi am lasat-o deoparte sa se odihneasca:) Intr-o craticioara am pus apa la foc si cand apa a clocotit am adaugat cele 4 rosii crestate putin cu un cutit bine ascutit si le-am lasat acolo 2-3 minute. Am scos apoi rosiile si le-am introdus intr-un castron cu apa foarte rece unde le-am mai lasat cam 1 minut.
  2. Rosiile racite le-am curatat apoi de coaja, am scos miezul lor si l-am aruncat, iar pulpa am taiat-o marunt si am bagat-o la blender, obtinand un sos proaspat de rosii.
  3. Am tocat marunt usturoiul si l-am pus intr-o tigaie impreuna cu uleiul de masline, oregano, zeama de lime si sosul de rosii proaspat obtinut.
  4. Am lasat totul sa fiarba aproximativ 5-7 minute, apoi am adaugat carnea de scoica spalata si uscata bine si feta maruntita cu o furculita.
  5. Am mai lasat inca cateva minute la fiert, apoi am stins focul si am mai adaugat un surplus de feta (cea pusa initial s-a topit frumos si a ingrosat sosul), cateva feliute de ardei iute si am stropit totul cu ulei de masline. Se serveste calda cu paine proaspata unsa cu pasta de masline...o nebunie!!!
Notitele retetei

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.