0 votes
Fb-Button
Inghetata de prune
Inghetata de prune,ceva delicios, racoros,bun si natural
Portii Timp de preparare
6persoane 30minute
Timp de gatire Timp de asteptare
20minute 240minute
Portii Timp de preparare
6persoane 30minute
Timp de gatire Timp de asteptare
20minute 240minute
Ingrediente
Etape
  1. Pentru inceput, am spalat prunele si le-am scos samburii,apoi le-am pus intr-o cratita la foc cu zahar,scortisoara, cardamon, apa de tranadafiri,limoncello.
  2. Le-am lasat sa fiarba aproximativ 20 minute, pana cand s-a format o dulceata legata, apoi le-am lasat sa se raceasca.
  3. Am pus apoi prunele in robot, adaugandu-le zeama de la o lamaie si le-am mixat bine obtinand o pasta.
  4. Am batut smantana lichida, pana cand am obtinut o frisca nu foarte tare, apoi am adaugat-o peste prune si am mixat din nou.
  5. Am pus apoi crema obtinuta in cutii care se inchid etans si le-am dat 3-4 ore la congelator.
  6. Am servit apoi cu mare pofta inghetata delicioasa de prune 🙂
Notitele retetei

In afara de condimentele folosite de mine in inghetata de prune, puteti adauga orice altceva va e pe plac. Pot fi cuisoare macinate,anason, portocala in loc de lamaie sau lime, in functie de ce preferinte aveti fiecare.

Daca de asemenea va place inghetata ceva mai dulce, puteti adauga si 2-3 linguri de miere atunci cand mixati prunele deja fierte, sau puteti adauga mai mult de 4 lingurite de zahar atunci cand le fierbeti.

Pofta mare!