0 votes
Fb-Button
Cornulete aperitiv, cu ricotta si masline
Cornulete aperitiv, cu ricotta si masline, o idee de aperitiv gustos si hranitor 🙂
Portii Timp de preparare
4persoane 180minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25minute 10minute
Portii Timp de preparare
4persoane 180minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25minute 10minute
Ingrediente
Etape
  1. Aluatul pregatit este similar cu cel pentru Cornuletele cu gem prezentate in reteta anterioara, unele ingrediente fiind insa diferite. Am cernut faina intr-un vas mai mare, am adaugat laptele, 1 ou, sarea, curcuma, chimenul macinat, drojdia si am amestecat bine toate ingredientele.
  2. Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca, apoi l-am turnat treptat peste amestecul de faina pana cand s-a incorporat si la final am adaugat si sarea.
  3. Am framantat aluatul pana cand se desprindea usor de maini si l-am lasat la dospit 180 minute.
  4. Dupa ce aluatul a dospit, l-am intins pe masa de lucru si l-am impartit in 3 parti egale, fiecare parte apoi am intins-o cat mai rotund si am taiat apoi cornuletele. Am amestecat intr-un castron maslinele tocate marunt cu ricotta si frunzele de leurda tocate marunt si cu acest amestec am umplut cornuletele.
  5. Am uns cornuletele cu 1 ou batut si le-am dat la cuptor aproximativ 25 minute pana cand s-au copt. Poate fi o idee de aperitiv daca vreti sa va impresionati invitatii sau pe cei dragi. 🙂
Notitele retetei

Pofta mare!