0 votes
Fb-Button
Coaste lipicioase cu varza rosie
Coaste lipicioase cu varza rosie….o bunatate 🙂
Portii Timp de preparare
4persoane 15minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60minute 5minute
Portii Timp de preparare
4persoane 15minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60minute 5minute
Ingrediente
Etape
  1. Eu inca de cu o seara inainte, am curatat bine coastele de grasime in exces si pielite, le-am spalat si le-am pus la marinat intr-un castron cu pudra de ghimbir scortisoara si boia afumata.
  2. Am amestecat bine, am „masat” fiecare coasta in parte ca sa fie bine imbracata cu condimente, apoi am turnat sosul de soia si vinul alb. Pentru ca am pus sos soia eu nu am mai pus sare la coaste. Am lasat coastele pana a 2-a zi la frigider.
  3. Am scos coastele cu o ora inainte de a le gati din frigider, intr-o tigaie am pus 2 linguri ulei de masline, dupa ce uleiul s-a incins am pus coastele si le-am rumenit putin pe toate partile pentru a avea un aspect cat mai apetisant.
  4. Odata coastele rumenite, le-am mutat intr-o tava in care am pus atat marinata in care au stat cat si uleiul in care le-am prajit in tigaie si putina apa dar fara a le acoperi complet,am tocat marunt 2 catei de usturoi si i-am adaugat si pe ei pentru un plus de aroma.
  5. Le-am lasat la cuptor la foc mic aproximativ 45 minute, timp in care le-am mai intors de pe o parte pe alta ca sa se faca uniform. Inainte cu 10 minute de a le opri, am luat din tava cateva linguri de zeama in care se faceau coastele, am amestecat-o cu 2 linguri de miere si am pus amestecul inapoi peste coaste. Le-am lasat sa se rumeneasca frumos si am oprit apoi focul.
  6. Varza rosie am curatat-o, spalat-o si tocat-o marunt, apoi am pus-o intr-o cratita impreuna cu 3 linguri de ulei de masline si am lasat-o sa se caleasca la foc mic. I-am adaugat sare si piper si la final, cand varza s-a inmuiat am amestecat intr-o canuta 2 lingurite de otet cu 3 de zahar si le-am pus peste varza lasand-o inca 5-7 minute pe foc.
  7. La final, cand varza si coastele au fost gata, am servit coastele lipicioase pe pat de varza rosie….ceva bun ce trebuie neaparat sa incercati 🙂
Notitele retetei

Extrem de fragede coastele astea de azi, puteti sa le adaugati ce arome va plac insa, mierea le face sa fie lipicioase si nemaipomenite, asa ca nu omiteti acest mic amanunt 🙂

Pofta mare!