Prajitura cu fructe si bezea

De catre   mai 25, 2014

Pentru ca ne place tare mult prajitura aceasta cu bezea moale, o fac de cate ori am ocazia, cu diverse fructe si arome pentru ca mereu iese tare gustoasa.

Astazi, daca tot am facut semifredo si am ramas cu 8 albusuri, m-am gandit sa le folosesc la aceasta Prajitura cu fructe si bezea mai ales ca nu mai facusem cam de mult asa o prajitura.

Am folosit pentru aluat:

8 oua

20 linguri ulei

24 linguri faina

16 linguri zahar

2 plicuri zahar vanilat

2 plicuri praf de copt

esenta de vanilie

Pentru umplutura:

200 gr fructe de padure congelate

150 gr nuca de cocos

50 gr stafide

2 mere rase

3 pastai de cardamon

4 linguri zahar

Pentru bezea:

8 albusuri

16 linguri zahar

Blatul: Am separat galbenusurile de albus, am batut bine galbenusul cu zaharul si esenta, pana cand si-a dublat volumul, am adaugat apoi uleiul, faina si praful de copt, am amestecat bine si am lasat aluatul deoparte.

Am batut spuma albusurile si le-am amestecat apoi cu aluatul de galbenusuri, am pus totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor 15 minute pana cand aluatul a fost aproape copt.

Fructele le-am pus intr-o craticioara la foc impreuna cu semintele de cardamon si zaharul si le-am lasat sa fiarba pana cand s-au inmuiat, am adaugat apoi stafidele, nuca de cocos, am mai lasat 2-3 minute apoi am dus cratita la racit.

Albusurile pentru bezea, le-am batut spuma tare cu un praf de sare, am adaugat apoi zaharul si am continuat sa le bat pana cand zaharul s-a topit.

Dupa ce blatul a fost aproape copt, am scos tava din cuptor, am pus peste blat fructele si apoi bezeaua si am dat din nou la cuptor pana cand bezeaua s-a rumenit frumos.

Am taiat prajitura abia dupa ce s-a racit complet pentru a nu o strica.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.