Desi de obicei incerc sa gatesc cat mai sanatos pentru familia mea, cateodata parca ce e mai putin sanatos, are o alta savoare, in acest context mi-a si venit ideea acestui Piept de porc crocant la cuptor, care desi nu are numai carne slaba a fost o mancare extrem de aromata pe care am mancat-o cu mare placere.
Am folosit:
2 buc piept de porc
sare grunjoasa
curry
ghimbir macinat
1 dovlecel
1 vanata
2 morcovi
2 catei de usturoi.
Bucatile de carne dupa ce le-am spalat bine si le-am uscat cu un prosop de hartie, l-am crestat frumos pe partea cu soricul, apoi l-am frecat bine cu sare grunjoasa, curry si ghimbir macinat si l-am lasat asa sa stea cam 2 ore.
Dupa ce am considerat ca pieptul de porc s-a patruns bine de condimente, l-am pus intr-o tigaie foarte bine incinsa in care am pus doar un strop de ulei (avea el destula grasime de lasat si nu a fost nevoie de mai mult) si l-am prajit frumos pe toate partile pana a prins o crusta frumoasa si crocanta.
Legumele le-am taiat cuburi mari si le-am pus intr-o tava, am pus peste ele doar putina sare, am pus si pieptul de porc frumos colorat 🙂 printre legume am acoperit tava cu o folie de aluminiu si am dat-o pentru 1 ora la cuptor, unde carnea s-a patruns bine si legumele s-au inmuiat putin.
Un delicios pranz de duminica!
Pofta mare!
Delicios! 🙂
Multumesc mult!
Vai, cum arata de apetisant!!!!
Multumesc Meri draga!!!! 🙂
Eu asez cate o felie de ceapa ( taiata „pestisor” ) sub fiecare bucata de carne/piept de porc.Am vazut mai demult la televizor…Ii da o aroma …mmmm!!! 😉
Am pus si eu legume in tava dar prima data am prajit pieptul asa simplu pe aragaz ca sa ii dau culoare 🙂
Da,dragalasa,am vazut 😉 Eu il pun in tava ( fara sa-l prajesc ) si scot folia de aluminiu/las tava descoperita in ultimile 10-15minute si intorc bucatile de carne ca sa se rumeneasca frumos.Cred ca maine sau poimaine am sa fac si eu asa cu prajitu’ carnii in tigaie inainte/exact cum ai facut tu.Sunt convinsa ca va fi muult mai gustos 🙂 Pup :* !!!