Pariziene cu capsuni si cocos

De catre   februarie 16, 2014

Asa cum spuneam si in postarea de ieri, imi place tare mult sa fac aluaturi dospite si pentru ca ieri am facut cornulete, astazi am schimbat putin forma, pastrand in mare reteta..si am facut Pariziene cu capsuni si cocos o minunatie de desert 🙂

Am folosit pentru aluat:

1 kg faina alba 650

un varf de cutit cu sare

2 plicuri drojdie uscata

500 ml lapte

4 linguri zahar brun

4 linguri ulei

Pentru umplutura:

300 gr capsuni congelate

1 cana zahar alb

1/2 cana zahar brun

1 baton scortisoara

5 pastai cardamon

3 stelute anason

1 lingurita flori lavanda

1 lingura apa de trandafiri

1/2 cana apa

2 maini nuca de cocos

1 ou pentru uns

Aluatul: Intr-un castron mare am pus faina, sarea, zaharul, uleiul si o parte din laptele incalzit putin.

Intr-un castronel am pus drojdia, putin zahar, faina, lapte 3-4 linguri, am amestecat si am lasat 5 minute sa se activeze drojdia, apoi am pus totul peste celelalte ingrediente din castron.

Am amestecat putin cu o lingura apoi am trecut la framantatul cu mana pana cand toate ingredientele s-au omogenizat si aluatul a devenit compact. Am framantat aluatul pana cand a devenit fin, si daca il apasam cu degetul revenea repede la forma initiala.

Am lasat apoi aluatul la caldura sa dospeasca linistit si m-am ocupat de umplutura.

Umplutura: Intr-o craticioara am pus zaharul, batonul de scortisoara, florile de lavanda, apa de trandafiri, anasonul, cardamonul si apa si am pus cratita la fiert unde am lasat-o pana cand zaharul s-a topit si siropul s-a legat.

Am luat apoi cratita de pe foc, am strecurat siropul pentru a elimina pastaile si florile, am pus siropul strecurat inapoi in oala si din nou la foc, am adaugat apoi in el capsunile din congelator si le-am lasat sa fiarba bine in acest sirop.

Apoi am luat blenderul si am maruntit capsunile, obtinand o pasta extrem de aromata. Am dat gemul astfel obtinut la racit si dupa ce s-a racit am pus in el 2 manute de nuca de cocos si am amestecat bine pentru a omogeniza totul.

Dupa ce aluatul a dospit si si-a dublat…chiar triplat volumul, am rupt din el bucati potrivit de mari, pe care le-am pus pe blatul de lucru, am intins cu sucitorul fie in forma rotunda/ovala fie dreptunghiular  si apoi am taiat dreptunghiuri, pe care la un capat le-am crestat pe orizontala, iar la mijloc am pus cate o lingura de umplutura.

Am impachetat dreptunghiul in 3 parti aducand partea ne-crestata peste umplutura si peste am adus partea crestata, am uns cu un ou batut si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.

Noua ne-a placut ce a iesit…daca faceti si voi reteta astept sa imi spuneti cum vi se pare!

Pofta mare!

2 Comentarii despre “Pariziene cu capsuni si cocos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.