Pandispan cu caise

De catre   iunie 24, 2013
1 vote

rusalii 023rusalii 022 rusalii 019 rusalii 018

Pentru ca tot au fost cateva zile libere insotite si de sarbatoare am zis sa imi delectez si eu familia cu bunatati.pentru ca inca mai sunt si fructe proaspete prin piete m-am gandit la un pandispan fara praf de copt,pentru ca e racoros si bun,nu e excesiv de dulce si e foarte pufos.

Am folosit:

5 oua

5 linguri ulei

5 linguri zahar

5 linguri faina

zahar vanilat (dupa gust)

putina esenta de portocale

10 caise.

Am separat albusurile de galbenusuri,albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,am adaugat apoi pe rand mixand incontinuu,galbenusurile,zaharul,uleiul,faina.O parte din caise le-am taiat cubulete si le-am incorporat in aluat si cateva (2-3 ) le-am taiat feliute si le-am asezat deasupra aluatului. Am lasat la copt cam 30 min dupa care am verificat cu scobitoarea daca e copt.Fiind un aluat care nu creste (nu are praf de copt) s-a copt relativ repede,asa ca daca aveti cuptor performant stati pe langa el sa nu aveti surprize neplacute 🙂

O prajiturica extrem de usoara,deloc pretentioasa si foarte buna la gust.

Pofta mare!

rusalii 023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.