De foarte putine ori mi se intampla sa vad o reteta undeva si sa o pot face si eu exact asa cum e si asta nu pentru ca nu m-as descurca 🙂 ci pentru ca imi place ca preparatele mele sa poarte amprenta mea si mai mult le adaptez gusturilor care noua ne plac.
Am vazut odata la o emisiune culinara la TV o calatorie a unui bucatar prin Mexic si printre alte preparate era si o pasta/salata de fasole rosie, porumb si rosii si de aici am plecat eu cu aceasta reteta, de aceea am si denumit-o Muschiulet de porc Mexican 🙂
Am folosit:
1 muschiulet de porc (eu ii spun pestisor)
2 catei usturoi
1 cepsoara
150 gr porumb boabe din conserva
250 gr fasole rosie din conserva
sos soia
cimbru,
curry,
boia
rosii uscate
4 feliute carnat chorizo
1 buchetel brocoli
Muschiuletul l-am sectionat pe lungine (nu de tot, doar cat sa se desfaca asa ca o carte), l-am batut cu ciocanul de carne pana cand s-a aplatizat. Porumbul, fasolea, usturoiul, cepsoara si carnatul chorizo le-am bagat la blender pentru a face o pasta din ele. Rosiile uscate le-am taiat marunt si intr-o tigaie incinsa cu putin ulei am pus apoi rosiile si pasta obtinuta la blender si le-am lasat 2-3 minute la foc iute pentru a se combina toate aromele intre ele. Am asezonat cu sos soia, curry si boia, iar apoi am pus aceasta compozitie in muschiulet. Am rulat partile laterale si capetele si le-am prins cu scobitori si am asezat muschiul intr-o tava cu putin ulei, deasupra am pus cimbru si am dat la cuptor pentru 1 1/2 ore.
Brocoli l-am taiat buchetele si l-am oparit in apa cu sare 2-3 min, apoi intr-o tava am pus putin ulei, cateva boabe de porumb si fasole pe care le pastrasem din conserve si am tras putin la tigaie, am adaugat si brocoli oparit.
A iesit o mancare gustoasa cu aroma mexicana 🙂
Pofta mare!