Musaca de cartofi

De catre   martie 8, 2014

Astazi fiind 8 Martie, am vrut un meniu deosebit ceva ce nu am mancat de foarte multa vreme dar in acelasi timp bun si delicios.

Musaca de cartofi cu carne de porc mancam in copilarie, gustul de care imi amintesc era unul simplu si nu neaparat extrem de bun, asa ca amintindu-mi astazi de acest preparat am vrut sa il reproduc in stilul meu, cu aromele care imi plac si care ma reprezinta.

Am folosit:

500 gr carne tocata vita+porc

1,5 kg cartofi

2 tije de telina apio

2 catei de usturoi

1 lingurita chimen macinat

1 si 1/2 lingurita turmenic

chilly

5 feliute kaiser

1 lingurita ienibahar

sos soia

2 oua

sare roz de Himalaya

200 ml smantana

sos barbeque

cascaval ras

Intr-o tigaie am pus la foc putin ulei, apoi am pus telina apio tocata marunt, usturoiul, condimentele si le-am lasat putin la foc.

Am adaugat apoi kaiserul taiat cubulete si mai apoi am pus si carnea tocata, am adaugat putin sos soia, sare si am lasat carnea la foc pana cand si-a schimbat culoarea, s-a rumenit frumos.

Cartofii i-am curatat si spalat si i-am taiat rondele nu foarte groase. Odata carnea rumenita am luat tigaia deoparte, intr-o cratita inalta am pus putin ulei pe fundul cratitei apoi am asezat un strat de cartofi, o parte din carnea pregatita, iarasi un rand de cartofi, si tot asa pana cand am adaugat toata carnea, iar deasupra am terminat cu un strat de rondele de cartofi.

Peste aceste straturi de carne si cartofi, am adaugat 2 oua batute cu 200 ml smantana si un sos barbeque cu sos soia si putina apa.

Am ras deasupra cascaval si am dat musacaua la cuptor pana cand s-a rumenit frumos si cartofii s-au inmuiat.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.