Mucenici cu cardamon

De catre   martie 8, 2014

Desi la mine in Ardeal nu tin minte din copilarie sa fi mancat vreodata in familia mea mucenici, totusi,m-am gandit astazi sa fac si eu acest preparat, am ales o reteta de la prietenii mei bucatarasii de pe bucataras.ro, nu as putea numi o anumita persoana de la care am luat reteta deoarece m-am inspirat din mai multe retete, dar, in stilul meu mi-am pus si eu amprenta si am adaugat arome care ma caracterizeaza. Asa s-a nascut reteta de Mucenici cu cardamon.

Am folosit:

1,2 kg faina

2 plicuri drojdie uscata

150 gr zahar

3 oua+1 ou pentru uns

60 ml ulei

un praf de sare

500 ml lapte

1 lingurita anason macinat

1 lingurita cuisoare macinate

3 plicuri zahar vanilat

esenta de vanilie

nuca macinata

Pentru sirop:

200 ml apa

200 gr zahar

5 pastai de cardamon

scortisoara

Intr-un castron mare am pus faina, un praf de sare o parte din zahar si am facut un loc in mijloc, unde mai apoi am adaugat ouale batute bine cu esenta de vanilie, cuisoare si anason macinat.

Intr-un castron mai mic am pus drojdia cu putin zahar, lapte si faina, am omogenizat totul si am lasat 5 minute maiaua sa creasca, apoi am adaugat-o peste faina, am adaugat si uleiul si restul de lapte si am framanatat bine aluatul pana cand nu s-a mai lipit de maini, apoi l-am lasat 1 ora la dospit.

Siropul: Am pus intr-o craticioara apa, zaharul scortisoara si semintele din pastaile de cardamon si am lasat sa fiarba pana cand s-a legat un sirop aromat pe care l-am dat la racit.

Dupa ce aluatul a dospit, am intins putina faina pe blatul de lucru, am rupt bucati din aluat pe care le-am intins usor, am pus putina nuca macinata in mijloc, apoi am impachetat aluatul si am mai framantat putin in mana biluta de aluat.

Am rulat apoi pana am obtinut un bastonas, pe care mai apoi l-am modelat in forma de cifra 8.

Am pus mucenicii in tava tapetata cu hartie de copt, i-am mai lasat sa creasca putin, apoi i-am uns cu ou, i-am introdus in cuptor pentru 10 minute, am scos apoi tava, am pus peste mucenici sirop din plin si am presarat nuca macinata peste ei si i-am reintrodus in cuptor pana cand s-au rumenit fruos.

Optional, dupa ce mucenicii se racesc ei se mai pot inmuia in sirop si manca cu pofta.

Pofta mare!

6 Comentarii despre “Mucenici cu cardamon

    1. dana Autorul articolului

      Ma bucur daca iti plac Dia…ee nu puteam lasa reteta originala ca …nu mai eram eu 🙂
      te puuuuppp!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.