Millefeuille

De catre   iunie 9, 2013

   Dragii mei….reteta asta mi-a dat mari batai de cap, vroiam si eu sa il impresionez pe iubi al meu si sa ii fac ceva deosebit, mai sofisticat insa….nu am reusit. I-a placut in esenta ce am facut eu dar modul in care apar foietajele si frisca (pentru ca el a papat imediat cum le-am ansamblat) i-au dat mari batai de cap 🙂 totul se imprastia pe masa, aluatul era inca casant si frisca moale si…ce sa mai ne-am distrat. Trebuie sa spun ca a 2-a zi dupa ce si foietajul s-a mai inmuiat si frisca s-a intarit atat cat trebuie a fost mai usor de mancat  dar nu cred  ca voi mai face aceasta reteta prea curand. In esenta am vrut si mie sa imi demonstrez daca pot depasi pragul brioselor si de aceea am ales acest desert.

Am folosit 2 pachete de aluat foietaj

500 gr smantana (de la tarani)

capsune

1 cutie 200 gr mascarpone

zahar pudra,zahar vanilat

Foietajul dupa ce s-a dezghetat l-am intins cu sucitorul pt a-l mai subtia si apoi l-am taiat in dreptunghiuri (cat de mare vreti sa fie bucata de prajitura servita). Am incins cuptorul, am pregatit o tava cu hartie de copt, am pus dreptunghiurile in ea, peste ele am pus iarasi hartie de copt si o alta tava care sa nu lase foietajul sa se umfle si le-am copt asa pe rand pana cand am terminat cu toate.

Am batut apoi smantana bine cu mixerul pana cand s-a ingrosat si a devenit frisca, am pus in ea putin zahar pudra (aici e in functie de gust, eu am pus dupa ochi si am tot gustat).

Mascarponele l-am amestecat cu putin zahar vanilat (2-3 pliculete) si cand a devenit mai cremos l-am adaugat peste frisca. Am taiat capsunele in sferturi si am inceput ansamblarea prajiturii dupa ce si foietajele s-au racit complet.

Am pus un foietaj, apoi cu posul am facut moturi din frisca, peste am pus bucati de capsune, iarasi foietaj, frisca capsune si la urma doar un foietaj. La sfarsit am presarat zahar pudra peste toate prajiturile si (dupa degustare) le-am bagat la frigider pana a 2-a zi.

Pofta mare!

**Imagine preluata de pe Pixabay, autor la-fontaine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.