Mancare de linte rosie cu menta

De catre   mai 3, 2013

Astazi fiind o zi de post ma gandisem sa fac ceva cu o aroma aparte si pentru ca aseara am vazut o emisiune culinara cu maestrul Gordon Ramsay am zis sa fur cate ceva din reteta lui si cu acesta ocazie sa aflu si de ce este atat de apreciat si iubit pentru mancarurile sale. Asa a aparut mancarea de linte rosie cu menta….voi puncta in reteta si ce am „furat” de la el 🙂

Ingrediente:

O punga de linte rosie (inainte de a o gati eu am pus-o intr-un castron cu apa la inmuiat)

o ceapa alba

3-4 catei usturoi

migdale felii (eu din acestea am avut, pot fi si intregi dar sa le puneti la inmuiat cu o zi inainte)

o vanata

un dovlecel

1 morcov

curry

sos soia

lapte de soia

menta verde

porumb dulce la conserva125 gr

Migdalele le-am pus intr-un castronel si am pus apa peste ele ca sa se inmoaie, apoi le-am scurs de apa si impreuna cu o lingurita de curry le-am bagat la blender pana s-a format o pasta delicioasa…..asta era de la Gordon 🙂

Ceapa, usturoiul, morcovul le-am bagat si pe ele la blender pentru a se toca foarte fin, apoi intr-o cratita am pus ulei de cocos si cand s-a incins uleiul, am pus amestecul de ceapa, usturoi, morcov la calit. Am lasat la foc mai tare cam 4-5 minute, apoi am adaugat pasta de migdale cu curry si dovlecelul si vanata, acestea din urma taiate in cubulete de aproximativ 1 cm. Am amestecat bine toate ingredientele si am lasat la foc iute cam…7 minute. Adaugam apoi lintea scursa de apa si pentru a avea lichid in oala eu am pus in prima faza bautura de soia cu calciu, cea din poza de mai sus….cam 750 ml .E usor dulceaga si a dat mancarii o tenta exotica. Am lasat totul la fiert cam 30 min. amestecand din cand in cand ca mancarea sa nu se lege de oala. Cand lintea a fiert mai mult de jumatate, am pus putina apa si am mai lasat la fiert pana a firet in totalitate, dar….amestecand mereu pentru a nu se lega mancarea de oala. Pe final, am adaugat sos de soia (mancarea era putin dulce de la bautura de soia) pentru a-i schimba putin gustul, porumbul dulce scurs de zeama lui din conserva, am tocat cateva frunze de menta si am lasat sa mai dea 1-2 clocote…..si gataaaaa!!!!!!!!!

Mancarica a iesit absolut fabuloasa pot spune, nu stiu daca datorita lui Gordon care mi-a dat ideea cu migdalele sau….chiar e meritul meu 🙂

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.