Linte verde cu carne de porc

De catre   iunie 16, 2013

Pentru weekendul acesta dupa ce ne-am rasfatat cu cotlete marinate am zis ca e bun si ceva mai…clasic oarecum si am pregatit o delicioasa linte cu carne de porc. Eu am folosit linte verde dar se face la fel indiferent de ce linte aveti. Eu am mai facut odata linte rosie si am observat acum facand-o si pe aceasta verde ca aceasta se tine mai bine dupa fierbere, cea rosie parca se zdrobise mai tare desi eu nu fierb excesiv mancarea daca nu e cazul.

Am folosit:

300-400 gr carne de porc slaba

500 gr linte verde

400 ml lapte de cocos

pasta de curry o lingurita si jumatate

boia

2 cepe rosii

3 catei usturoi

4 morcovi subtirei si tinerei taiati rondele

o lingura sos teriaki

3 foi de dafin

Ceapa si usturoiul le-am tocat marunt si le-am pus intr-o cratita cu ulei incins si foile de dafin, le-am lasat pana s-au inmuiat putin, am adaugat apoi boiaua si morcovul taiat rondele si am mai lasat 2 minute pe foc apoi am adaugat carnea taiata cubulete pe care am lasat-o cam 3 minute dupa care peste toate acestea am adaugat pasta de curry, sosul teriaki si 400 ml lapte de cocos si am lasat sa fiarba la foc mic pana cand s-a inmuiat carnea.

Cand carnita era mai mult de jumatate fiarta am adaugat si lintea, am mai completat cu putina apa si am lasat sa fiarba totul pana cand lintea s-a inmuiat.

La final am decorat cu frunze de  ceapa verde taiata marunt si am servit alaturi de o salata de rosii.

Pofta mare!

4 Comentarii despre “Linte verde cu carne de porc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.